FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. k.: FK Víť. február vs. SFC Atletico Dělo B 3:2 (0:1)

Šimon — 11. 11. 2016

Ne příliš oblíbené a vzdálené hřiště Štěrbohol bylo pro Február dějištěm klání sedmého kola, ve kterém dle postavení tabulky měli mít družstevníci jasně navrch. Avšak opět okleštěná sestava Telgártu a dobře hrající soupeř byly pro Február velmi těžkou překážkou, kterou se podařilo zlomit až v polovině druhého poločasu. I když Február měl v prvním poločase smůlu (či spíše nekvalitu) v koncovce, je třeba říci, že Atletico Dělo Február zle potrápilo a vítězství bylo tentokrát značně vydřené.

Přitom do zápasu Február vstoupil dobře. Hned zkraje si za obranu na Martinův pas naběhnul Šimon, ale z Halfvoleje nepřesně zamířil a branku minul o dobrý metr. Február se dále snažil soupeře překvapit přihrávkami za obranu, ne vždy se mu to dařilo, ale pár šanci se urodilo. V další příležitosti byl opět Šimon, ale Martinovu ideální přihrávku z křídla do vápna dloubnul přes padajícího gólmana přespříliš a branku tak přestřelil. V dalších šancích se objevili Wydle, Martin a Jencek, ale branka jim souzena nebyla.

Na druhé straně přišel bohužel Šimonův zkrat, kdy se snažil rozehrát od branky vzduchem na Martina, ale trefil do ruky blokujícího útočníky Atletica, který si balón umně rukou zpracoval a ne úplně hrajícího Dana (který počítal s rukou) prostřelil. Bohužel rozhodčí ruku nepísknul, a tak Február rázem prohrával 0:1.

Do konce poločasu byla hra vyrovnaná, několika skvělými zákroky se blýsknul lehce pochroumaný Dan, ale další branka již nepadla.

Ve druhé půli si Február jasně řekl, že bude hrát kombinačně po zemi a čekat na svou příležitost. Hra se poměrně červenožlutým dařila, ale branka stále nepřicházela. V dobré pozici byl po Šimonově autu Bohouš, ale svoji hlavičku do branky neprotlačil. Február stupňoval tlak a konečně se urodilo. Po narážečce Martina s Jenckem druhý jmenovaný uklidil balon za tyč a bylo vyrovnáno. De facto po rozehrání se situace opakovala, tentokrát v opačném gardu a po dalším ťukesu s Jenckem tentokrát skóroval Martin. Lehce dezorientovaný soupeř nabídnul Februáru třetí branku, kdy výkop brankáře skončil po Wydleho hlavičce na kopačkách Martina, který balón z pár metrů vrátil do odkryté branky – 3:1.

K závěru Február lehce polevil, vzhledem k tomu, že i bez možnosti střídání mu začali docházet síly a soustředil se spíše na obranu. Soupeř se dostal k pár zakončení, s kterými si nejprve obrana včele s Danem poradila, ale pár minut před koncem Atletico přesnou a prudkou střelou pod břevno přeci jen snížilo. V posledních pár okamžicích se ale nic velkolepého nestalo a Február tak doslova vydřel důležité vítězství 3:2.

3. listopadu 2016 Štěrboholy

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Wydle – Martin, Jencek

Góly: 42. Martin (Jencek), 42. Jencek (Martin), 47. Martin (Wydle)

Soupeř skóroval na 1:0 v 15. minutě a na 2:3 v 56. min.