FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. k. FK Víťazný február vs. AFC Notorax 3:4 (2:2)

Šimon — 28. 05. 2010

dedek-small• Rozlehlé hřiště Zákostelní tentokrát Februáru nepomohlo • Pasivní hra ve druhé půli vítězství přinést nemohla • Soupeře spasil šutér Rezdovič • Cajda vyrovnání odmítnul • Bohouš v roli nehrajícího trenéra jen kroutil hlavou • Beachové odpůledne opanoval hbitý Jansič • Nejlepším rozehrávačem vyhlášen Dědek • Cajda zůstal jen u řečí • Velkolepá oslava Dědkových narozenin ve stínů mistrů světa z Kolína •

V zapeklité sezóně připsána další zbytečná prohra. Kolchozníci nedokázali udržet po celý zápas úroveň hry z prvních 20 minut utkání a po zásluze prohráli již třetí zápas jarní části Hanspaulky. Přitom velké hřiště Zákostelní vždycky Februáru svědčilo, žel po většinu zápasu hrál Telgárt v útoku velmi pasivně a v obraně nestačil na nejlepšího hráče soupeře Rezdoviče.

Kolchozníci se sice prvních pár minut na hřišti trochu hledali, soupeř se po teči dokonce dostal i do vedení, ale zbylá část poločasu patřila jednoznačně červenožlutým. Baltíkovu vyrovnání po Šimonově kolmici předcházela řada šancí, ale ani Cajda, ani Baltík a ani Honza své příležitosti ke skórování nevyužili.

V polovině poločasu Február dokonce vedl – vedoucí gól po osvědčené spolupráci Cajdy s Baltíkem vsítil do prázdné branky prvně jmenovaný, ale od té chvíle se Február začal pomalu vytrácet.

Vyrovnání předcházela nedůslednost v obraně, když bránícího Cajdu dosti jednoduše prostřelil útočník Notoraxu. Následovaly další šance soupeře, ale ten buď ztroskotal na Jansičovi anebo mířil hodně nad branku Februáru. V sílícím vedru nakonec skončil poločas spravedlivým výsledkem 2:2.

Po změně stran se bohužel kolchozníci příliš soustředili na obranu, soupeř zahrával řadu standardních situací, ale žádnou z nich nedokázal dotlačit do gólové situace. Na druhé straně občas zahrozili Baltík s Cajdou, ale branka jim rovněž souzena nebyla.

Bohužel k závěru zápasu se rozehrál nejlepší hráč soupeře a svojí rychlostí v soubojích dělal obraně Februáru řadu starostí. Notorax přestal nakopávat balóny a přes svého špílmachra se dostával do zakončení. Zhruba 15 minut před koncem se kolem Šimona přehnal Rezdovič jako lehký vánek a razantní střelou nedal Jansičovi sebemenší nárok – 2:3. Február se sice snažil o odpověď, ale kromě Cajdových průniků rolníci branku Notoraxu neohrozili.

Pár minut před koncem se balón se štěstím odrazil k obávanému střelci soupeře, ten si pohrál s obranou Februáru a nepříliš umístěnou střelou poslal Notorax do dvoubrankového vedení.

Vzápětí se sice po vyhraném osobním souboji prosadil gólově Michal, ale závěrečný nápor Februáru již vyrovnání nepřinesl, a tak si po umdlévajícím výkonu připsali partyzáni z Telgártu naprosto zbytečnou prohru.

Chmury z myslí kolchozníku nerozehnalo ani vydařené sportovní odpoledne v beachvolleyballovém rytmu na oblíbeném Korábě, ani výhra hokejistů nad létající sbornou ve finále MS v Kolíně.

23. 5. 2010 Zákostelní

Sestava: Jansič – Dědek, Šimon, Bohouš, Pavel – Cajda, Michal, Baltík, Jencek

Góly: 15. Baltík (Šimon), 19. Cajda (Baltík), 56. Michal

Soupeř skóroval v 7., 25., 44. a 54. minutě