FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. k. FK Víťazný február vs. Blankyt bulldogs 5:1 (1:0)

Šimon — 30. 10. 2009

wydle-small • Bezzubí buldoci Február nepokousali • Jednoznačné kolchoznické vítězství mohlo být o poznání výraznější • Měl Wydle v prvním poločase slitování se soupeřem? • Cajdův hattrick ozdobou zápasu • Jansičovy ibuprofeny gólu nezabránily • Kope Dědek do meruny jako kovaná buzna? • Rozhodčí, rozhodčí, kup si kapky do očí! • Simona Chytrová Solidaritu neroztančila • Co na to Jiří Suchý? • Vít Olmer nechal důchod opět v automatech • Excellent par excellence •

Třetí hodina nedělního odpoledne srazila málem Februáru vaz. Stabilní opory kolchozníků léčily své šrámy či se oddávaly tanci ve víru rodinných oslav nebo prostě jen obdivovaly barevné listoví letošního podzimu, a tak byl Február nakonec rád za účast šesti hráčů ve strašnickém šapitó.

Tento zápas musel již Február nutně vyhrát, jinak by to s ním vypadalo zle nedobře. Naštěstí mu sice nerovné, ale rozlehlé hřiště Junioru plně vyhovovalo a od prvních minut tak červenožlutí tvrdili muziku.

V první půli bylo vyrovnaných jen prvních pět minut, soupeř si připsal jednu střelu na branku a nebezpečnou hlavičku po rohovém kopu, to však bylo z jeho strany vše. Február poté zabral na plné obrátky a díky kombinační hře se dostával co chvíli do vyložených příležitostí. Několikrát střílel ze střední vzdálenosti Šimon, dále i Dědek, Cajda a Wydle, ale pozorný brankář si s jejich pokusy věděl rady. Když to nešlo z větší vzdálenosti, zkoušel to Február po kombinačních akcí zakončením v pokutovém území, ale z nepochopitelných důvodů nedokázal nikdo trefit branku. Pavel, Cajda a zejména Wydle by mohli vypravovat. Poločas se už pomalu chýlil ke konci, pohotovou střelou z voleje se připomněl Šimon, ale jeho pokus brankář se štěstím vyrazil. Poslední slovo si tak vzal Cajda a ze střední vzdálenosti konečně trefil dolní pravý růžek branky a poslal Február zaslouženě do vedení – 1:0.

Ve druhém poločase se de facto hrálo již jen na jednu branku. Soupeř odešel fyzicky i psychicky, postavil se v pěti před vlastní vápno a čekal zřejmě na zázrak. Rolníci opět hráli týmově, výborně kombinovali a po ztrátách balónu se vždy poctivě vrátili. Druhý gól vsítil Cajda, žel rozhodčí z nepochopitelných důvodů branku neuznal, ačkoliv byl balón půl metru za brankovou čárou a dokonce i soupeř přiznával vstřelení gólu…

Druhý gól tak musel vsítit Dědek – přes jeho střelu na poslední chvíli přeskočil Pavel a dezorientovaný brankář se jen smutně ohlédl za balónem v síti. Po vstřelené brance kolchozníci mírně zlenivěli, nechali se školácky obrat o balón a Buldoci střelou ze střední vzdálenosti vykřesali plamének naděje. Zraněný Jansič se za balónem marně natahoval. Vzápětí ještě soupeř z ničeho nic napálil pravou tyčku Higuitovy branky, ale pak se vše již vrátilo do starých kolejí.

Február začal opět poctivě hrát a výsledkem byl Šimonův gól po precizní Wydleho přihrávce. V dalších šancí se několikrát objevil Cajda, Dědek, Šimon, Pavel a opět Wydle, žel toho dne mu gól nebyl souzen. Skóre zápasu a svůj hattrick tak uzavřel dvěma povedenými trefami Cajda, když první gól trefil z nulového úhlu a na druhý mu do prázdné branky přihrál přesně Pavel.

Poměrně snadné utkání tak Február vyhrál 5:1, nebýt zbrklé koncovky v prvním poločase, mohl být výsledek klidně dvojnásobný. Február sehrál v této sezóně zřejmě svůj nejlepší zápas, je však třeba říci, že mu to soupeř svým přístupem k utkání značně usnadnil.

25. 10. 2009 Junior

Sestava: Jansič – Pavel, Šimon, Dědek – Cajda, Wydle

Góly: 27. Cajda (Pavel), 39. Dědek (Šimon), 48. Šimon (Wydle), 56. Cajda (Šimon) 58. Cajda (Pavel) Soupeř snižoval na 1:2 ve 40. min.