FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7.k.: FK Víťazný február vs. Sedm zbabělých 1:2 (0:0)

Šimon — 24. 05. 2007

• Série Februáru skončila hodně nešťastně • Suchdolská potupa neznala mezí • Důvodem porážky především slabá účast • Zranění Lukyho přišlo již v úvodních minutách… • Černý Láďův den – soupeř dvakrát trefil bránu a dal dva góly… • Druhý gól padnul po mylně odpískané Pavlově ruce • Úmorné vedro sebralo síly na otočení skóre • Kam se poděla lehkost Februáru? • Přestoupí Cajda „Paklíč“ do FC Pevnost Boyard? •

Noční můra se stala skutečností. Február prohrál s posledním týmem tabulky, který kromě jednoho přečíslení nepředvedl zhola nic. V jediném zápase se bohužel sešlo tolik smůly, náhod a chyb, že výhra v tomto zápase byla téměř nadlidským úkolem zúčastněného torza Februáru.

Přestože účast playerů Februáru posledních kol byla vždy nejméně desetičlenná, tentokrát se v suchdolském prašném vedru sešlo jen šest nejstatečnějších, včetně brankáře Ládi. (Někteří z kolchozníků dali raději přednost obtiskování klíčů do mýdla, pofoukávání puchýřů, návštěvě kaváren ve Špindlerově Mlýně či byli jinak pracovně vytíženi.) Po chvilce sice ještě přiběhl Pavel, jelikož si však v úvodních minutách nešťastně zranil tříslo Luky (když se snažil napodobit na balónu skotačícího medvídka Míšu z cirkusu Jo-Joo), bylo v poli běhuschopných robotníků stále jen pět.

První poločas přesto jednoznačně patřil Februáru. Soupeř se jen ojediněle dostal na polovinu Telgártu, kde však kromě jedné nepřesné střely a dvou nebezpečných centrů nepředvedl vůbec nic. Fotbalovější Február se tedy snažil co nejdříve skórovat, avšak toho dne se střelecké štěstí z kopaček partyzánů kamsi vytratilo. Čtyřikrát pálil nebezpečně Šimon, bohužel buď těsně minul anebo trefil stojícího gólmana. Další dvě tutovky si připravili Robin a Luky, ale rovněž zbrkle netrefili ani branku. Bohužel převaha Februáru v první půli gól nepřinesla, což se ukázalo pro vývoj zápasu jako rozhodující skutečnost.

Do druhého poločasu šel Február s rozhodnutím, že musí v úvodu vstřelit branku, aby se jeho nervózní hra poněkud uklidnila. Většinu akcí vymýšlel ze zadní pozice Šimon, ale žádná z jeho finálních přihrávek stále nekončila vedoucím gólem. Nakonec se přeci jen jeden průnik ujal a po přesné Šimonově přihrávce vstřelil úvodní gól zápasu Pavel. Február se i nadále snažil vstřelit další góly, ale v úmorném vedru rychle ubývalo sil, a tak brzy přišla první hrubá chyba obrany. Červenožlutí ztratili zbytečně balón na půlce, nikdo se nestačil vrátit, a tak na osamoceného Šimona běželi hned tři útočníci Sedmi zbabělých. Jejich první přihrávka směřovala k rohu na brankovou čáru, odkud góly rozhodně nepadají. Ne však tak, když hraje Február… Láďa v brance udělal nepochopitelnou chybu a do branky mu tak přes přední tyč prošla střela z nulového úhlu.

Nebylo ale všem hořkým plodům konce. Vzápětí přilétla na hranici pokutového území Februáru polovysoká přihrávka, kterou si Pavel zpracoval hrudí a chtěl pokračovat ku zteči branky Zbabělých. Po vulgárních protestech soupeře (dle Sedmi zbabělých je to prý zcela běžné a normální, když hráči při sportovním klání častují rozhodčího výrazy z oblasti stydké) ale rozhodčí nepochopitelně odpískal Pavlovo hraní rukou a tak se kopal přímý volný kop. Tragédie pokračovala. Útočník Zbabělých při rozehrávce zřejmě nedovoleně atakoval Láďu v brance (což bohužel nikdo z hráčů Februáru neviděl, neboť všichni stáli zády k brance ve zdi), který tak nemohl pořádně zasáhnout a balón mu potupně prošel mezi nohama – 1:2.

V závěrečném náporu se Február stále snažil dobýt branku Zbabělých, ale zbrklost a střelecká smůla byly silnější. Největší šanci si po Pavlově přihrávce vypracoval Šimon, ale jeho hlavička mířící do dolního rohu branky skončila jen na tyči. Další dobrou hlavičkou se blýsknul Luky, ale rovněž jen těsně minul. Přestože všichni hráči Februáru dřeli až do poslední chvíle, zejména pak Wydle, který nejenže výborně kombinoval, ale i vše uběhal, další góly do branky soupeře již nepadly, a tak si Sedm zbabělých dosti šťastně odvezli ze suchdolské prašné bouře dva body za vítězství 2:1.

*21. 5. Suchdol

Sestava: Láďa – Šimon, Pavel, Bouřka, Wydle – Luky, Robin

Gól: Pavel (Šimon)*