FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. k. FK Víťazný február vs. Traktor humus B 1:1 (1:1)

Šimon — 15. 11. 2011

simon-small-ii• První letošní remíza • Na nepopulární Děkance zaznamenán teprve 4. bod z jedenácti zápasů na tomto hřišti • Dobrý první poločas Február gólově nevyužil • Mizérie v dějství druhém • Rozjetý Bohouš si servítky nebral • Jencek stále střílel na „háčko“ • Jako mlynář se ale neprosadil • Kácov tentokráte Februáru nesednul • Vydržel Cajda na Děkance až do ranních hodin? • Kolik vidíš sestřihů, tolikrát si člověkem •

Na neoblíbené Děkance vyválčil Február proti tabulkově tápajícímu soupeři alespoň bod. V první půli byli kolchozníci jednoznačně lepší, ale ve druhém poločase se červenožlutí většinu času bránili standardkám soupeře. Dalo by se říci spravedlivá remíza.

Úvod zápasu patřil jednoznačně Februáru. Soupeř byl navíc nucen postavit z kraje zápasu náhradního gólmana, který na tuto pozici nebyl evidentně zvyklý. Po pár zastřelovacích pokusech se po Wydleho autovém vhazování ocitl na zadní tyči zcela osamocený Michal a s bohorovným klidem vsítil první branku utkání. Február se nadále dobře pohyboval a např. Jencek si během chvilky vypracoval tři slibné příležitosti, žel všechny vyřešil rugbyovým způsobem. Poslední střela dle úsudku diváků dokonce skončila až v newsroomu na blízkých Kavčích horách.

Po úvodním náporu Februáru se otřepal také soupeř a zejména díky standardním situacím po zbytečných faulech se dostal zpět do zápasu. Po jedné ze standardek dokonce i vyrovnal – odražený balón od zdi dokázal zadák Traktoru napálit zpět na Jansičovu branku a míč nakonec skončil až v Jansičově síti.

Po vyrovnání se zbytek poločasu proměnil v nekončící sérii osobních soubojů, nevydařených přihrávek a zbytečných řečí mezi spoluhráči i protihráči, a tak se žádná další výrazná šance dokonce první půle již neobjevila.

Ve druhém poločase se Február snažil navrátit ke zdařilé hře z kraje zápasu, ale až na výjimky se mu to příliš nedařilo. Dvěma střelami z dálky se uvedl Šimon, ale gólman Traktoru byl vždy připraven. Po dobrých finálních přihrávkách se do šancí dostali postupně Filip, Wydle, Cajda a Michal, ale gól toho dne už kolchozníci nevstřelili.

Naopak na druhé straně soupeř neustále ohrožoval branku Februáru sériemi nákopů, rohových kopů, autových vhazování a spoustou volných přímých kopů po často zbytečných faulech (zároveň toho dne pískající rozhodčí nebyl „uplně ve své kůži“).

Konec zápasu se nesl v duchu vědomí, že s bodem jsou oba soupeři spokojeni a nic vážného se tak již nestalo. Toho dne se bohužel kolchozníkům příliš nedařilo, na konci sezóny se ale bude bod z Děkanky možná „vyvažovat zlatem“.

1. 11. 2011 Děkanka

Sestava: Jansič – Šimon, Dědek, Cajda, Bohouš – Filip, Jencek, Michal, Wydle

Gól: 3. Michal (Wydle)

Soupeř srovnával ve 13. minutě na 1:1.