FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. k.: FK Víťazný február vs. Věčná žízeň 7:1 (4:1)

Šimon — 21. 05. 2009

wydle-small • Prokletí Pražačky definitivně prolomeno • Zbrklost v zakončení dovolila jen sedm gólů • Míla střelcem zápasu • Bohoušovo pověstné sólo ozdobou utkání • Škoda, že Bohouš nepíchá, jinak by ho hattrick neminul! • Wydle mistrem tantrického sexu • Wydle: „Želva nebo slonice, na tom nesejde, důležitý je vizuálně-vaginální kontakt! • První letošní trénink zažila Pražačka! • V Zelenči až za týden? • Nejlepší pivo mají ve Snackbaru v Plynární! •

V sedmém kole se Víťazný február utkal s dosud beznadějně poslední Věčnou žízní, jejíž dosavadní účet šesti prohraných utkání se skórem 3:41 hovořil za vše. Utkání mělo jednoznačný průběh a nebýt zbrklosti v zakončení a ležérnosti v závěru zápasu, mohlo být vítězné skóre o poznání vyšší.

Z první vážnější akce se po Šimonově přihrávce trefil Míla a zdálo se, že další branky budou přibývat, jak kila prasnic v JZD Telgárt. Avšak rozjetá mašina Februáru se poněkud zasekla a ač šancí bylo požehnaně, žádná nebyla gólová. Cajdova střela mířila do břevna, Mílovy pokusy těsně míjely branku a Šimonovy štiplavé rány vždy bezpečně trefily ve vápně stojícího Mildu.

Ke všemu se z ojedinělé akce prosadili žíznivci a po autovém vhazování střelou z prostoru zadní tyče srovnali skóre! Naštěstí Február zjednodušil hru a brzy po vyrovnání se Mildovou penaltou a Cajdovým chytrým zakončením dostali kolchozníci do dvoubrankového vedení. V závěru poločasu soupeři již značně došly síly (jejich věkový průměr byl o poznání vyšší než rolnický), a tak se zbytek poločasu odehrával již jen na polovině Žízně. V sílícím vedru uzavřel Február poločas povedenou Cajdovou akcí, na jejímž konci stál štírek Wydle, který již jen doklepl do otevřené branky čtvrtý gól.

Začátek druhé půle se nesl v duchu toho prvního, žíznivci de facto již jen stáli na vápně a kromě několika náznaků útoku většinou jen nakopli balón směrem k libeňskému plynojemu. Partyzáni z Telgártu se zprvu pokoušeli o kombinační akce, ale s přibývajícím časem se z hřiště vytratil pohyb hráčů a utkání tak gradovalo ke svému nezáživnému konci. Přesto se ještě dvakrát po pohledných akcí trefil Míla a jednou Wydle. Tyčí z dvou metrů zazvonil Šimon, jehož další pokusy stále trefovali „všudybyla“ Mílu. Bohouš dal nejprve o sobě vědět hlavičkou a následným koníčkem, žel balón jen těsně minul levou šibenici. Bohoušovou další akcí bylo famózní sólo, davy již málem křičely „gól“, ale nakonec byl rád, že si svým útočným výletem vykoledoval alespoň přímý kop.

V největší šanci soupeře ve druhé půli se „blýsknul“ opět Bohouš, když v pádu pálil na vlastní branku, ale pozorný Gojko Mitič se nenechal překvapit a druhý gól již za svá záda nepustil. Utkání tak skončilo konečným výsledkem 7:1, fotbalové krásy však bylo toho prosluněného odpůledne poskrovnu…

Po zaslouženém občerstvení se zbylé osazenstvo Februáru rozhodlo uspořádat tolik očekávaný treuning a je třeba říci, že šestice Jansič, Gojko, Šimon, Dědek, Cajda a Bohouš (navíc se střídající mladou paní Kateřinou) si dala pořádně do těla! Večer byl završen návštěvou vyhlášeného Snackbaru v Plynárenské ulici, Bohoušem právem považovaném za chloubu celých Holešovic.

17. 5. 2009 Pražačka

Sestava: Gojko – Bohouš, Cajda, Pavel, Šimon – Míla, Wydle

Góly: 2. Míla (Šimon), 19. Míla (P), 22. Cajda (Pavel, Šimon), 30. Wydle (Cajda), 37. Míla (Šimon, Cajda), 40. Wydle (Míla), 46. Míla (Cajd a)

Soupeř vyrovnával svým jediným gólem v utkání v 16. minutě na 1:1.