FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. k.: FK Víťazný február vs. Vibromax 1985 6:3 (3:1)

Šimon — 24. 10. 2008

vlajka023-smaller • Divoké vítězství nad „hutnící technikou“ • Tyče zvonily jak zvony v Notre Dame • Bohoušovy velkolepé líbánky • Fr ere Jacques, frere Jacques, Dormez-vous? Dormez-vous? • Jendův gólový zápis!• Spalovač šancí Baltík opět úřadoval • Proč chtěl dát Cajda jenom dva góly? • „Fussball Frisur“ alias kachna, čolek, deka, mullet štěstí soupeřovi nepřinesl • Končí se na Pražačce opravdu v jedenáct? • Sonnez les matines! Sonnez les matines! Din, dan, don. Din, dan, don. •

V sedmém podzimním kole Február rychle zapomněl na ostudnou porážku z minulého týdne a vrátil se zpět do boje o nejvyšší příčky 6.B skupiny Hanspaulské ligy. Pravda, pár neduhů (zejména v bránění standartek) by se dalo nalézti, ale útočná smršť, která se díky zbrklé koncovce zastavila jen na šesti vstřelených gólech, hovoří jednoznačně ve prospěch rolníků.

Hráče Februáru od začátku zápasu opanoval takový očividný gólový chtíč, že i touha Bohouška Kulínského a všech katarských princů dohromady po křepelčím masíčku by byla v porovnání s kolchoznickým tahem na branku jen nicotnou záležitostí. První čtyři minuty nepustil Február de facto soupeře na svoji polovinu, teprve v páté minutě zahrával Vibromax rohový kop, kterým však poslal Február jen do další šance. Zdařilý break v podání Jendy, Cajdy a Baltíka skončil Baltíkovou střelou do zívající branky – 1:0. Úvodní velkolepá čtvrthodinka gradovala dalšími šancemi – tyčemi zvonili Cajda s Pavlem a do další vyložených šancích se nadvakrát dostal Baltík (jeho piruetka místo střelby se stala zajímavou gymnastickou vložkou) a po průniku přes půlku hřiště Cajda, žel mířil jen do vyběhnuvšího gólmana. Ve 13. minutě konečně udeřilo na Február nezvykle po rohovém kopu, kterého se ujal Wydle, jenž našel důrazně si nabíhajícího Robina a rázem to bylo již 2:0.

V druhé části první půle se soupeř přeci jen zvedl, ale větší nebezpečí pro rolnické družstvo znamenaly jen standartky Vibromaxu. Po jednom z rohu dokonce zvonila levá tyč Higuitovy svatyně, jednalo se však jen o odraz od Baltíkova pozadí. Následný protiútok zakončil Cajda nevídaným sólem, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. A tak došlo i na otřepané klišé „nedáš, dostaneš“. Nejlepší hráč Vibromaxu osamocen z poloviny hřiště nacentroval do pokutového území a přesná hlavička jeho spoluhráče znamenala snížení na 1:2.

Inkasovaný gól naštěstí družstevníky příliš nerozhodil a po zbytek poločasu se opět nastěhovali na polovinu soupeře. Nejprve opět průnikem zahrozil Cajda, kterého soupeř nebyl schopen zastavit jinak, než za cenu faulu a následně se v další šanci objevil spalovač utkání Baltík, jehož pumelice se od břevna odrazila jen na brankovou čáru a zpět do hřiště.

Na konci poločasu se opět rozeběhl neúnavný Cajda a své několikáté sólo po mazáckém přehození si balónu na pravačku konečně proměnil – 3:1.

Začátek druhé půle již ze strany červenožlutých tak famózní nebyl. V úvodní šanci se sice po Baltíkově přihrávce ocitnul Jéňa, ale jeho střela brankáře neohrozila.

Poté na několik minut převzal iniciativu Vibromax a hned prvním povedeným pasem za obranu a přesnou střelou tváří v tvář Jansičovi snížil na 2:3. Rolníci sice odpověděli nebezpečnou Pavlovou střelou, ale dramatické chvíle se odehrávaly na druhé polovině hřiště. Série rohových kopů Vibromaxu ukončily dvě vydařené střely, které naštěstí jen rozezvučely břevno a tyčku branky Februáru.

Vysoký tón vibrujících tyčí zřejmě probudil spící partyzány z Telgártu a hra se konečně přesunula na polovinu soupeře. Po Baltíkově přiťuknutí se do balónu zostra opřel Wydle, ale místo střely do odkryté branky volil raději ránu do břišních partií dezorientovaného obránce, odkud se míč odrazil do zívající branky. Vskutku originelní řešení – 4:2!

Následovala série Baltíkem zahozených šancí, kdy dokázal trefit i téměř uhýbajícího gólmana a rovněž i vydařená gólová akce na ose Pavel – Baltík – Jenda, kdy posledně jmenovaný již nemohl, než nedat – 5:2!

Vzápětí se sice soupeř naposledy po rohovém kopu a nedůrazu obránců gólově ozval, ale na obrat již neměl sil. Poslední gólovou šanci si před závěrečnou brankou připsal nešťastník Baltík, který z bezprostřední blízkosti po rozehraném volném kopu pálil místo do branky kamsi do Židovských pecí. Závěrečného slova utkání se ujal rychlík Cajda, který zužitkoval Pavlův pas a ač nedovoleně bráněn, dokázal udělat brankáři kličku a v poklidu vstřelit šestý gól.

Oslava vítězství byla tentokráte decentní, na Pražačce zavírají již v 11 hodin, a tak nezbylo než se rozutéci do vyhřátých domovů. Za zmínku stojí jen, že Cajdu na zpáteční cestě přišel povzbudit jeho početný fanklub, ovšem to už se poslední dobou stává spíše pravidlem, než aby se jednalo o výjimečnou událost.

21. 10. Pražačka

Sestava: Jansič – Wydle, Pavel, Cajda, Jéňa – Baltík, Robin, Jenda

Góly: 5. min Baltík (Cajda, Jenda), 13. Robin (Wydle), 30. min Cajda, 44. Wydle (Baltík), 47. Jenda (Baltík, Pavel), 56. Cajda (Pavel)

Soupeř skóroval ve 21., 37. a 49. minutě.