FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: FK Víťazný február vs. Le Jardin 0:4 (0:1)

Šimon — 25. 05. 2017

V posledních čtyřech kolech nehrál Február nijak oslnivě, fotbalově to skřípalo, přesto dokázal urvat dvě vítězství a remízu a před sedmým kolem ztrácel na postupové pozice pouhé dva body. Dalším soupeřem byl v tabulce níže postavený Le Jardin, zdálo se, že by Február mohl zabrat bodově naplno, žel soupeř byl nad síly Februáru. Červenožluté přehrál především větším důrazem a větší touhou po vítězství, toho dne neměl Február nárok.

Úvod zápasu jednoznačně patřil soupeři. Na malém hřišti měl Február problémy s dostupováním hráčů a důraznou obranou Le Jardin. Prvních 5 minut se de facto Február nedostal na soupeřovu polovinu. V polovině poločasu se přeci jen hra aspoň trochu vyrovnala, ale střelecké příležitosti si většinou vytvářel soupeř. Bohužel první gól daroval Dan Le Jardin kiksem při rozehrávce, kdy jeho přihrávka skončila přímo na noze útočníka soupeře, který mu ji bez rozpaků vrátil přímo do sítě. Február se po inkasovaném gólu nesložil, ale vyloženou šanci měl po střelách Michala a Kuby pouze Vojta. Po zdařilé Kubově akci se ocitl osamocený před brankářem, ale místo střely do odkryté branky nechal vyniknout gólmana.

Druhý poločas se nesl v duchu prvního. Soupeř Február přetlačoval v soubojích a těžil ze školáckých chyb družstevníků. Několik šancí chytil Dan, ale dalším gólům zabránit nedokázal. Druhý gól přišel po ztrátě balónu na polovině hřiště, soupeř Február pak rychle přečíslil a poslal Le Jardin do dvoubrankového vedení. Ne dlouho poté následovala opět zbytečná ztráta míče na vlastní polovině a útočník soupeře měl dostatek času na střelu a následnou dorážku, z které padl třetí gól.

Február se pak alespoň snažil přidat na důrazu a občas se i dostal do zakončení, ale vyloženou šanci si vytvořil jen Kuba. Bohužel jeho střela se odrazila od obou tyčí a gól z toho také nebyl. Po nepřesně rozehraném přímém kopu Februáru chvilku před koncem udeřil soupeř počtvrté. Z nadějné příležitosti pro Február vznikl break, který skončil v síti Telgártu, což plně ilustrovalo zmar tohoto zápasu ze strany červenožlutých. Soupeř chtěl víc vyhrát, na druhou stranu všechny góly Február Le Jardin přímo daroval, takže konečný výsledek 0:4 je trochu zavádějící. Toho večera to zkrátka nikomu moc nešlo, kombinace až na pár výjimek byla prachbídná a důraz a vůle zakončit útok pražádná.

17. května 2017 Litvínovská

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Wydle, Michal – Vojta, Monte Carlo, Jansič

Soupeř skóroval v 19., 37., 41. a 59. min.