FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: FK Víťazný február vs. M - Bubo A 3:3 (2:2)

Šimon — 25. 05. 2013

kbelyii-smallLetos poprvé zavítal Víťazný február do vzdálených Kbel, kde se mu obvykle dařilo a málokdy odjížděl s prázdnou kapsou. V úvodu zápasu se zdálo, že si kolchozníci připíší snadné vítězství, ale po úvodních perfektních 20 minutách přišel lehký kolaps a nakonec byl Február rád za vybojovaný bod.

Hned ve 2. minutě se se svou obvyklou skrytou střelou představil Filip, který využil špatného postavení gólmana a poslal Február do vedení. V dalších okamžicích měl Filip další dvě nadějné střely, ale tentokrát byl brankář Buba daleko pozornější.

Február byl v těch momentech jasně pohyblivější, dařil se mu kombinační fotbal a zakrátko přidal Michal razantní střelou druhý gól. Ještě chvíli po druhém gólu hrál Február jako z partesu, po chvíli to však v rozjeté mašině začalo lehce skřípat a Február byl rád za poločasový výsledek 2:2.

Hráči Telgártu totiž nestačili dostupovat svého soupeře, docházelo k častému přečíslení červenožluté obrany, Bubáci snadno obcházeli hráče Februáru a Bohouš, který zastoupil absentujícího Jansiče v brance, se nestačil divit, kolik prostoru ke střelbě soupeř dostával. První gól padnul po hlavičce po autu soupeře, při druhém byl útočník Buba před Bohoušem zcela osamocen a razantní střelou srovnal poločasové skóre.

Ve druhém dějství se přeci jen Február trochu oklepal, bohužel ho však začaly srážet nepřesné přihrávky na vlastní polovině a nesmyslné patičky, které končily na kopačkách Bubáků. Február sice občas breakem zahrozil, ale ani Michal, ani Cajda či Jencek nedokázali brankáře Buba nijak výrazně ohrozit. Nakonec jedna z mnoha ztrát balónu na vlastní polovině vyslala útočníka soupeře proti osamocenému Bohoušovi, jenž nedokázal na střelu podél stojné nohy včas zareagovat – 2:3.

Naštěstí hned následující přímočará akce po ose Jencek – Cajda skončila vyrovnávacím gólem, ovšem to bylo víceméně ze strany Februáru vše a po zbytek zápasu se museli kolchozníci bránit tlaku M – Buba. Vynikající výkon předvedl v bráně zraněný Bohouš, jenž připodobněn Františku Pláničkovi ve finále MS v roce 1934 i se svým handicapem přiváděl soupeře k zoufalství. Dvakrát Bohoušovi za jeho zády zvonila branková konstrukce, několikrát již soupeř zvedal ruce nad hlavu, ale Bohoušova mrštnost a obětavost vždy zvítězila.

V závěru zápasu mohl ještě rozhodnout Cajda, Michal či Ondra, ale skóre se již neměnilo a tak Február mohl oslavit získaný bod výborným šnytem vyhlášeného Kbeláku v místní hospůdce.

15. 5. 2013 Kbely

Sestava: Bohouš – Ondra, Jencek, Cajda, Dědek – Filip, Michal

Góly: 2. min Filip (Michal), 18. Jencek (Cajda), 38. Cajda (Jencek)

Soupeř skóroval ve 24., 26. a 37. minutě.