FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: FK Víťazný február vs. PC Bohdalec 2:3 (2:3)

Šimon — 23. 05. 2011

bohous-small• Február opět zaspal úvod zápasu • Rychlá dvoubranková odpověď body nakonec nepřinesla • Z Běchovic poprvé letos bez bodu • Cajda góly hlavou odmítl • Dědek tentokrát v roli trenéra, proč jeho pokyny nikdo nevyslyšel? • Přihlásí se Gojko na Zlaté tretře na stovku či dvoustovku? • Detailní rozbor utkání zhatila blížící se bouřka • Skály se řítily, klády útočily • Rokyta kypěla a zpěněnými jazyky olizovala břehy • Bouře, vichr, kroupy a vodní přívaly • Počernický rybník protržen! • Február našel záchranu až v restauraci Lucerna •

Průběh letošních zápasů je pořád stejný. Február svou nekoncentrovaností zaspí úvod utkání a zbytek zápasu se nervózně honí za vítězstvím či alespoň vyrovnáním. Bohužel ani tentokrát nebyl Február horším týmem, žel nedokázal se vyvarovat zbytečných chyb a skóre pak již těžko doháněl.

Úvod zápasu byl rozháraný z obou stran, ale góly střílel pouze Bohdalec. Červenožlutí se sice dostali do zakončení, ale gólman soupeře byl vždy pozorný a balón za svá záda nepustil. Naopak soupeři stačila hned první vážnější chyba Februáru, aby ji dokázal gólově potrestat. Dezorientovaný Kosťa na půlící čáře namazal nepřesnou přihrávkou soupeři a ten šťastnou střelou přes obránce vsítil první branku. Chvíli poté zasadil Bohdalec druhou ránu do vítězných nadějí Telgártu. Bohouš u rohového praporku prohrál až příliš snadno osobní souboj a bránící Šimon nepochopitelně nedokázal pokrýt nabíhajícího útočníka soupeře na zadní tyči, pro kterého bylo velmi jednoduché uklidit balón do zívající branky – 0:2. Vzápětí následovala další vyložená šance soupeře, ale Jansič tentokrát dobře vyběhnul a střelu mířící do branky stačil vykopnout.

Teprve poté se kolchozníci probrali, začali se lépe pohybovat a dokázali si i nápaditě přihrát. V dobrých příležitostech se objevili Cajda s Kosťou, ale gól padnul až po tečované Šimonově střele, jíž předcházel důrazný Jenckův průnik po křídle. Soupeř trochu znejistěl a Februáru se všemi silami tlačil za vyrovnáním. Nakonec se prosadil po Wydleho autu na zadní tyči hlavičkující Bohouš, který mazáckým koníčkem přelstil vyběhnuvšího gólmana Bohdalce.

Vypadalo to, že se Február nadechuje k vedoucímu gólu, ale chvíli poté záhadně vyklidil střed pole a soupeř opět přes pozdě atakujícího obránce prostřelil vše, co mu stálo v cestě a do třetice potrestal školáckou chybu červenožlutých. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a tak do druhé půle vstupoval Február se zbytečným jednogólovým mankem.

Ve druhé půli se obraz hry obou mužstev radikálně změnil. Soupeř, vědom si svého vedení a skutečnosti, že má vepředu ideálního hráče na vysoké balóny, rezignoval na mezihru a všechny míče směřoval na svého nejlepšího playera. Ten buď ideálně sklepával balóny na nabíhající spoluhráče nebo se několikrát dokázal uvolnit a vystřelit, naštěstí jeho pokusy zlikvidoval Jansič nebo mířily těsně vedle.

Február se naopak snažil kombinací dostat až do bezprostředního ohrožení branky soupeře a z prostoru kolem vápna zakončit, což se mu několikrát podařilo, ale v cestě stál pokaždé výtečným způsobem chytající brankář Bohdalce. Často také Február zbytečně zbrkle střílel bez přípravy a míče často končili v blízké pšenici, což na klidu také nepřidalo.

V dobrých pozicích se několikrát objevili téměř všichni hráči Telgártu, ale branka jim souzena nebyla. Největší šance měli například na Šimonův centr si naběhnuvší Cajda, ale hlavou jen těsně minul ideální centr. Po Gojkově přiťuknutí už už málem zvedal ruce nad hlavu Wydle, ale opět ztroskotal na brankáři soupeře. Chvíli před koncem se do vápna probojoval Šimon, ale jeho střela, která prošla mezi gólmanovýma nohama jen o centimetry minula pravou tyčku branky. V dobrých pozicích byl i Jencek, Bohouš, Kosťa a Gojko, ale chyběl klid na zakončení.

Poslední možností na vyrovnání měli Šimon s Jenckem, kteří postupovali na jediného obránce Bohdalce, žel Šimonovu přihrávku Jenckovi do prázdné brány stačil obránce soupeře srazit do pravé tyče vlastní branky.

Závěr zápasu už soupeř zkušeně dohrál sérií přímých a rohových kopů a autových vhazování na polovině Telgártu. Na vyrovnávací gól toho večera chyběl Februáru zejména klid v rozehře a rozvaha při zakončení.

Příčiny prohry byly nakonec pod vedením čerstvého držitele trenérské A licence Davida Plachetky rozebírány v přilehlém podniku U Chlebouna, na hlubší analýzu nezbyl čas, neboť od Libně se do Běchovic řítilo boží dopuštění v podobě padajících trakařů, žab a okounů.. Február tak musel prchnout částečně do svých domovů a částečně do oblíbené Lucerny.

19. 5. 2011 Běchovice

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda, Wydle – Kosťa, Jencek, Gojko

Góly: 16. min Šimon (Jencek), 20. Bohouš (Wydle)

soupeř skóroval v 7., 11. a 26. minutě

kosta-small

Ani tento mohutný Kosťův nápřah a výraz plný odhodlání nevedl k vytoužené vyrovnávací brance…