FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: FK Víťazný február vs. Spajta 1905 6:2 (3:1)

Šimon — 23. 10. 2013

simon-small-ii· Kouzlo Běchovic opět zafungovalo · Šest medvědů cibulkou v síti Spajty · S Baltíkem jde Február od vítězství k vítězství · „Hattrick dneska dám, celou tě prozkoumám…“ mohl si preludovat Šimon · Ondra – neprostupná zeď na stoperu · Cajda s Bohoušem mohli litovat své nepřítomnosti · U Chlebouna s úderem desáté nekompromisní konečná · Do pajzlu Na Starou Poštu se na výtečné Krušovice nikdo neodvážil ·

Předzápasové vyhlídky nebyly toho večera nikterak optimistické. Kromě dlouhodobě zraněného a toho času „en vacances“ Dědka přibyl na marodku angínář Cajda a aby toho nebylo málo, na zápas se nemohla dostavit opora zadních řad Bohouš. Naštěstí se již vyléčil Filip a Februáru v nouzi opět pomohl štístko Baltík.

Február, vědom si, že soupeř není žádné lehké sousto, se od úvodního hvizdu soustředil na důslednou obranu s důrazným přístupem k hráčům soupeře a ač se Spajta občas dostala na dostřel Jansičovy branky, žádnou vyloženou šanci si v úvodu zápasu nevypracovala. Naopak Február hrál velmi jednoduše, s rychlým přechodem do útoku a po úvodních střelách Baltíka, Ondry a Jencka se zrodila první gólová šance. Michal se chytře uvolnil na křídle křižně přihrál přes pouštějícího Baltíka Šimonovi a ten levačkou zpoza vápna vyhnal pavouky z pravé šibenice – 1:0.

Bohužel chvíli poté jedinkrát v zápase Február zaváhal, přišla zbytečná ztráta balónu na polovině hřiště a soupeřův útočník nikým neobtěžován dalekonosnou ranou rychle vyrovnal. Červenožlutí se z vyrovnání naštěstí rychle otřepali a nadále pokračovali ve své osvědčené zodpovědné hře. Soupeř občas při rozehrávce chyboval a nabízel tak Februáru další příležitosti ke skórování. Vedle Šimonovy nepřesné střely se až před brankáře důrazně probil Michal, ale jeho sólo skončilo jen střelou vedle levé tyče. Hned vzápětí ale Michal svým napadáním získal balón, nahrál zcela volnému Baltíkovi a ten chytře střelou mezi nohy vrátil vedení na stranu Februáru.

Po vedení 2:1 se družstevníci opět soustředili na obranu, soupeř hrozil výjimečně ze standardních situací, ale Jansič byl de facto bez práce. Třetí gól do sítě Spajty padnul po Filipem rychle rozehraném rohovém kopu na Šimona, který z ostrého úhlu přesnou střelou za tyč poslal Február krátce před poločasem do dvoubrankového vedení.

Ve druhém poločase se Spajta zpočátku snažila o snížení skóre, ale toho večera výtečná obrana s dirigentem Ondrou soupeři téměř nic nedovolila. Když už se soupeř probil ke střele, většinou to bylo z ostrého úhlu, s čímž si pozorný Higuita pokaždé poradil. Nápor Sparty trval zhruba deset minut, poté se konečně osmělil i Február a po sérii breaků se ujala standardní situace z rohového kopu. Jencek dlouhým centrem našel osamoceného Šimona, který se po zpracování halfvolejem opřel do balónu a prudkou střelou, která prošla obránci a brankáři mezi nohama dovršil svůj hattrick. Spajta po čtvrtém gólu ve své síti viditelně poklesla na mysli a zbytek zápasu se již dohrával v režii Februáru.

Bohužel několik slibných přečíslení nedokázali družstevníci gólově zúročit, skórovat mohl Michal, Baltík, Filip, Jencek, ale buď jim selhala střelecká muška nebo nechali vyniknout brankáře Spajty. Ujal se až rychlý break po ose Jencek – Šimon – Filip, kdy zmiňovaná trojice ukázkově vyřešila přečíslení tři na dva a Filip se mohl pouze soustředit na trefení odkryté branky – 5:1.

K závěru si po Ondrově přímáku poradil v souboji s gólmanem Jencek a uzavřel gólový příděl na půltucet. Konec utkání se již dohrával v klidném tempu, mrzet může jen gól Spajty v posledních sekundách, kdy obránci Februáru nepřistoupili ani ke střílejícímu hráči, ani k dorážejícímu a utkání tak nakonec skončilo 6:2 ve prospěch červenožlutých partyzánů. Február si tak po nejlepším výkonu sezóny, kdy všichni zúčastnění předvedli famózní a hlavně zodpovědný výkon, připsal další dva důležité body do boje o záchranu.

Bohužel pozápasová oslava byla nikterá žádná, neboť běchovické lokály byly již zavřené či nechutné a tak se Február po letošní třetí výhře přesunul do tepla svých domovů.

22. října 2013 Běchovice

Sestava: Jansič – Šimon, Ondra, Jencek – Baltík, Michal, Filip

Góly: 10. Šimon (Michal), 20. Baltík (Michal), 25. Šimon (Filip), 40. Šimon (Jencek), 45. Filip (Šimon), 52. Jencek (Ondra)

Soupeř skóroval ve 12. a 60. minutě.