FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: FK Víťazný február vs. Spirit bar B 0:2 (0:0)

Šimon — 11. 06. 2014

Do zápasu vstoupil Február povzbuzen kontumační výhrou z minulého kola a zpočátku si vůbec nevedl špatně. Spirit bar měl sice úvodní loženku, ale zaskočivší Bohouš v bráně vše s přehledem vyřešil. Soupeř poté v úvodu poločasu často chyboval v rozehrávce a Február se díky rychlým breakům dostával často ke střelbě. Bohužel, jak je již poslední dobou zvykem, naprosto zbrklá koncovka bez patřičného soustředění se na zdárné zakončení znemožnila jít Februáru v úvodu zápasu do vedení.

Dvakrát se po spolupráci Cajdy a Šimona ocitl druhý jmenovaný de facto osamocený před gólmanem soupeře, gól však Šimonovi souzen nebyl. Ani jednou nedokázal patřičně usměrnit Cajdovy lehce tečované přihrávky a místo rukou nad hlavou schovával zklamaný obličej v dlaních. V další šanci se po Jenckově přihrávce opět ocitl Šimon, ale jeho nedůrazná střela nechala jen vyniknout připraveného gólmana.

Po úvodní dobré červenožluté pasáži se začal osmělovat i soupeř a hra se postupně vyrovnala. Největší nebezpečí hrozilo od vysunutého útočníka Spirit baru, ale Február stihnul dílem zachránit Bohouš a dílem se Februáru ulevilo jen díky špatnému zakončení soupeře. Ke konci poločasu se hra rozkouskovala v nic neřešící osobní souboje, často se více mluvilo než hrálo a fotbal se postupně ze hřiště vytratil. Poločas skončil pro Február díky promarněným Šimonovým příležitostem zbytečnou remízou 0:0.

Ve druhém dějství měl zpočátku jednoznačně navrch soupeř. Po vynucených faulech měl Spirit bar možnost zahrávat několik přímých kopů, ale díky pečlivé a obětavé obraně Februáru Bohouše přímo téměř neohrozil. Február se nemohl dostat do tempa, hra byla hodně nervózní a šancí bylo poskrovnu.

Bohužel ve 49. minutě nedůrazně obrana přistoupila k útočníkovi Spirit baru a ten ve chvilce, kdy nebyl atakován si stačil připravit střelu z těžkého úhlu a díky dokonalé trefě do šibenice pokořil překvapeného Bohouše.

Teprve po inkasovaném gólu začal Február hrát aktivně, soupeře sevřel před jeho pokutovým územím, ale střeleckých příležitostí bylo poskrovnu. Ke střele se dostal Šimon, Cajda, Michal a Ondra, ale většina střel mířila mimo branku Spiritu. V závěru hrál Telgárt již vabank a soupeř tak dokázal své vítězství po závěrečné standardce, kdy balón propadnul ve vápně, potvrdit a snadným gólem uzavřel skóre utkání na 0:2.

14. května 2014 Pražačka

Sestava: Bohouš – Šimon, Cajda, Dědek – Ondra, Michal, Jencek

Soupeř skóroval ve 49. a 60. minutě.