FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: VF – 1. FC DEPRESE 2:1 (1:0)

Šimon — 18. 05. 2004

● Víťazný Február opět víťazným!!! ● Čekání na výhru trvalo od zápasu s Ansáblem (1.11. 03 8:4) přesně 6 měsíců a 17 dnů!!! (výhra po devíti kolech) ● Jansič přišel o čisté konto 5 minut před koncem zápasu ● Další „výteční“ rozhodčí… ● 1. vítězství stvrdily dva výstavní góly Honzy Buřiče a Šimona ● Neprostupní Bohouš s Pavlem! ● Neudržitelný Wydle! ● Jan Šverma by zaplakal… ●

Přestože se v tomto zápase objevily v družstvu Februáru 3 zcela nové tváře, na sehranosti mužstva to příliš znát nebylo a těch několik chyb, které se v utkání objevily, byly záhy zažehnány bojovností všech zúčastněných. Zápas byl opět zpočátku poměrně vyrovnaný, ale zhruba po čtvrthodince převzal Február iniciativu a začal nebezpečně ohrožovat goalmana Deprese. Většímu náporu Telgártu bránili jen velmi nepřesní rozhodčí, kteří naprosto nepochopitelně opačně posuzovali hráčské souboje a také autová vhazování. Leč, šance se přesto některé urodily – agilní byl zejména opět Bohouš, který třemi zdařilými střelami zle potrápil obranu soupeře. Další šanci měl po Robinově autu Šimon, ale střelu z voleje špatně trefil.

A tak se až ke konci poločasu ujala výtečná spolupráce Štěpána s Honzou Buřičem, kdy posledně jmenovaný po přesném pasu div neprotrhl síť a poslal Február do zaslouženého vedení.

Po většinu druhého poločasu měl nadále Február navrch, ale pojišťovací gól stále nepřicházel. Několik slibných střel si vypracoval Robin a Wydle, ale největší šance spálili nejdříve hlavičkující Bohouš a poté zamotavší se Roj Kýn, který po přesné Šimonově ulici tváří v tvář brankáři zazmatkoval a nedokázal zdárně vystřelit.

Naštěstí si vzápětí na další výtečnou ulici v podání Bohouše naběhnul na polovině hřiště Šimon, chytře si zpracoval balon a křižnou střelou zostudil soupeřova brankáře.

Bohužel, při vedení 2:0 se nechal Február lehce ukolébat a přenechal Depresi iniciativu. Ta nejprve po hrubce na polovině hřiště a nedostatečným pokrytím hráčů před vápnem snížila přesnou střelou na 1:2 a později si vytvořila dvě další šance – nejprve po rohu skončila hlavička na spojnici a poté po dalším zmatku před vápnem málem vyrovnala, ale bezchybný Jansič byl proti.

Závěrečný bezzubý nápor soupeře již nic nepřinesl a tak mohl konečně téměř po sedmi měsících zdvihnout Február vítězoslavně ruce k nebi a věnovat toto vítězství všem hrdinům SNP.

18.5. Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel, Pavel Kubín, Honza Buřič, Roj Kýn – Wydle, Robin, Štěpán, Tomáš

Goals: Honza Buřič (Štěpán), Šimon (Bohouš)