FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: VF – K.F.C. Praha 3:0 (0:0)

Šimon — 15. 05. 2002

Vítězná kbelská odysea nezná koncí!

Teprve poslední díl třídenního pivně-fotbalového maratónu přinesl kýžený úspěch a oprášil tak poněkud umdlévající slávu našeho věhlasného klubu! Po strastiplné hostivařské anabázi v podobě nevydařeného treuningu, ještě nevydařenějšího rektorského dne (4 zápasy, 1 bod, skóre 1 : 6 !!!) a samozřejmě i tělesných a duševních problémech získaných při „příjemných posezeních“ v restauraci „Ve vilkách“, to bylo skutečně líbezné pohlazení po našich zkormoucených duších…

Samotný zápas jsme sice začali značně neuspořádaně – vytvářeli jsme si minimum šancí a naopak soupeř měl kupodivu dost prostoru před naším vápnem, avšak již ke konci prvního poločasu jsme se vrátili k naší osvědčené týmové hře a jak se mezi starými mazáky říká: „gól visel ve vzduchu“. Naopak soupeř byl čím dál tím „zajímavější“ pouze skrze svoji nervozitu, která dokonce trumfovala i některé naše krvelačné etudy z rektorského dne (a to už je opravdu, co říci!). Nakonec si i hoši z K.F.C. v podobě několika úchvatných výroků trochu „zafilozofovali“ (jak by řekl pan trenér Ščasný). Například na začátku, kdy byl zápas ještě vyrovnaný, byla zajímavá reakce soupeře na informaci, že jsme vedoucím týmem skupiny: „Cože? První? Tak to jsme asi jediný, který jste si nepodplatili!“ A když už jsme vedli 2 : 0 a nervozita u soupeře poněkud stoupala, byl na adresu rozhodčích pronesen další úžasný výrok: „No jo, teď je jasně vidět, jak rozhodčí připískávaj prvnímu, tss!“. Korunu všemu ale nasadil, rovněž za stavu 2 : 0, jeden z protivníkových beků, který poté, co zahrál ve vápně rukou (zhruba půl metru od těla), prohlásil: „Přece byste nechtěli penááltu, když vedete 2 : 0, néé?“.

Ale zpět k naší famózní hře. Kupodivu jsme se nenechali vyprovokovat k hádkám a v poměrně slušném tempu jsme dokráčeli k dalšímu vítězství. A to i přesto, že se nedařila střelba – viz Šimon, osamoceni před brankářem jsme nebyli schopni přesně zacílit – viz Wydle a Cajda (jako vždy) a sem tam se otevřelo „okénko“ v obraně - viz Pavel a jednou jedinkráte i Jansič (jinak nepřekonatelný!). Na druhé straně je třeba vyzdvihnout vyjímečný výkon třech pilířů našeho vítězství: „neprostupnou zeď“ Bohouše, „štírka“ Wydleho a „nezdolného bojovníka“ Roye Keana!
květen Kbely

Komentář rozhodčího: Mužstvo Februáru postupně převzalo iniciativu a zaslouženě vyhrálo. Útočníci vítězů byli daleko důraznější v koncovce. Nejlepší hráč na hřišti byl Romportl z Februáru.

Sestava: Jansič – Bohouš – Šimon, Pavel, Roj Kýn – Cajda, Wydle
Góly: Wydle (as. Cajda), Šimon (Wydle), Cajda (Šimon)