FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: VF vs. FC Vinohrady 3:2 (1:1)

Šimon — 03. 11. 2006

· Február podruhé letos víťazný · Nejlepšími na hřišti gólmani! · Vedoucí tým na rolníky nestačil · Byl Láďa opět v bance? · Nejlepší pivo točí na Pankráci! · Milan má jasno - postup do 4. ligy Február nemine! ·

Hřejivé podzimní odpoledne, téměř dokonalá škvára pankráckého kolbiště a souboj s vedoucím týmem tabulky – co víc si lze přát? Přesto se hráči Februáru scházejí pouze v šesti playeřích a navíc bez gólmana – Jansič si plnil své florbalové povinnosti a Láďa zřejmě kontroloval stav svých tučných devizových kont ve své bance.

Se začátkem prvního poločasu se do branky postavil Šimon a Telgárt zahájil utkání svým obvyklým náporem. Bohužel gólmana Vinohrad příliš neohrozil a tak se ke slovu brzy dostal i soupeř. Po úvodní nebezpečné střele, kterou Šimon se štěstím vyrazil, přichází rychlý break, který již končí úvodním gólem zápasu. U zadní tyče branky Februáru zůstal zcela neobsazený útočník, který přesnou přihrávku bezpečně proměnil – 0:1. Vinohradům narostlo sebevědomí a zejména pohybem a přesnými narážečkami vysoko převyšovaly zaskočené kolchozníky. V brance Šimona vystřídal Bohouš a svými nejméně třemi úspěšnými zákroky zamezil zvýšení náskoku soupeře. V závěru poločasu se přeci jen Február vymanil z tlaku a po několika nadějných akcích dokonce i vyrovnal. Luky si výborně narazil s Kosťou a jeho bodýlko se skutečně málokdy mýlí – 1:1.

Druhý poločas byl již ve znamení červenožlutých. Soupeř, přestože byl na tom trochu lépe technicky, nedokázal zastavovat rychlé výpady útočníků Februáru a gól takříkajíc visel ve vzduchu. Nejprve se Milan po Šimonově přihrávce ještě zastřeloval, ale svojí druhou šanci již bezpečně proměnil a poslal Telgárt do vedení. Február se poté soustředil více na obranu, a když se přesto soupeř dostal ke střelbě, stál v brance neomylný Kosťa. Po jednom z jeho výkopů a Šimonově hlavičce pálil rovněž hlavou Luky, ale gólman Vinohrad zachytil balón zřejmě ještě před brankovou čárou.

Možná pohroma přišla na Február po přímém volném kopu Vinohrad, když osamocený hráč dal Kosťovi se štěstím jesle a srovnal – ne však na dlouho. Milan na poslední čtvrthodinku pustil Kosťu z branky do útoku, a ten se ihned uvedl gólovou nahrávkou na Lukáše. Přestože byl Kosťa faulován, dokázal ještě posunout kanonýrovi Lukymu a ten se ani podruhé v zápase nemýlil – 3:2. V nervózním závěru zachránil výhru několika povedenými zákroky gólman Milan a Február tak mohl slavit své letošní druhé vítězství.

22. 10. Pankrác

Sestava: Šimon (Bohouš, Kosťa, Milan) – Bohouš, Honza, Kosťa – Milan, Luky

Góly: Luky (Kosťa), Milan (Šimon), Luky (Kosťa)