FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: VF vs. Konvikt klub 1:1 (0:0)

Šimon — 15. 05. 2006

· Herní krize Februáru se nadále prohlubuje · V Hodkovičkách ukopána další utrápená remíza · Kvášovy střely „topolovky“ zvedaly diváky ze sedadel! · Nové dresy štěstí nepřinesly… · Je opravdu Bohouš chlap jako hora? · Líbí se vám Bohouš v trenýrkách nebo raději v teplákách? · S takovouhle postavou… ·

Předzápasové prognózy hovořily jasně ve prospěch Februáru, avšak již brzy po výkopu bylo zřejmé, že toho večera se body v Hodkovičkách nebudou rozdávat zadarmo.

Herní krizi si robotníci přenesli z předchozího zápasu – příšerná byla zejména hra dopředu, kdy si kolchozníci opět nebyli schopni dvakrát po sobě přesně přihrát a jakékoliv pokusy o narážečku končily breakovou situací soupeře do otevřené obrany.

Přesto se první gólová šance zrodila před brankářem Konviktu – po Robinově střele měl před sebou prázdnou branku Milan, balón měl však na dlouhou nohu, a tak jeho střela skončila dva metry mimo. Do další šance se probil lazar Kváša, ale jeho bodýlko si rovněž nenašlo cestu mezi tyče soupeřovy branky.

Ke konci poločasu zahrozil i soupeř, ale jeho break do otevřené obrany vyřešil Jansič včasným vyběhnutím a zneškodněním nebezpečné střely. Je třeba říci, že Konvikt lépe kombinoval, avšak spíše na vlastní polovině a ve středu hřiště, a tak Jansiče přímo ohrozil jen jedinou výše zmiňovanou střelou.

Ve druhém poločase se pohyb Februáru přeci jen zlepšil, ale k dokonalosti to bylo stále na hony vzdálené (na lavičce byli stále připraveni čtyři hráči, avšak střídání byla nesmyslně značně sporadická…). Přesto se do třech slibných střeleckých příležitostí dostal kanonýr Kváša, ruce k obloze na oslavu vstřelené branky ovšem nepozvedl… První jeho střelu kryl brankář, další dvě již mířili do topolů a na rohový praporek…

Zápas pomalu spěl k bezgólové remíze, to by však Február nesměl udělat svou obvyklou hrubku v obraně. Kosťa nechal daleko za sebou volného útočníka, který se zakončením příliš neotálel a pohotově prostřelil vyběhnuvšího Láďu – 0:1. (Byla to druhá a zároveň poslední střela soupeře na bránu…)

Naštěstí chvíli po obdržené brance vybojoval Bohouš roh, který rychle rozehrál Šimon. Bohouš se vzápětí ve vápně parádně uvolnil a předložil volnému Kosťovi před odkrytou kasu a ten se již nemýlil – 1:1.

K závěru mohl soupeř strhnout vedení zpět na svojí stranu, když v přečíslení postupoval na Láďovu branku, ale vše vyřešil shrnutý koberec, který zastoupil telgártské spící obránce.

Poslední slovo měl však Február – nejdříve Milan ze třech metrů mířil do břevna a v úplném závěru pak mohl rozhodnout zcela osamocený Pavel – jeho střela ale o půl metru minula branku Konviktu a tak si Február připsal třetí letošní remízu.

15.5. Jitřní

Sestava: Jansič (Láďa) – Bohouš, Šimon, Pavel – Luky, Kosťa, Milan, Robin, Baltík, Kváša

Gól: Kosťa (Bohouš, Šimon)