FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

7. kolo: VF vs. SK Elet 1:6 (0:3)

Šimon — 17. 10. 2005

• Zraněním zdecimovaný Február totálně vyhořel! • Nevídaná ostuda… • 6 gólů a 8 tyčí k tomu • Bouřka má jasno: „Já vám na to mrdám!“ • Jenda: „Labutě a parníky, to bylo dycinky moje!“ • Spadnul Láďovi mobil do Vltavy? • Oslava tentokrát bez žebírek… •

Ještě před úvodním výkopem bylo jasné, že v 7. kole nebude Február body sbírat příliš snadno. Předpokládaná zraněními okleštěná sestava měla čítat jednoho playera na střídání, žel po uplynutí čekací doby byla situace krapet odlišná. Z nejasných důvodů se nedostavila brankářská stálice Láďa (pro sichr si vypnul telefon) a poutník Jenda v té době ještě mával prsatým výletnicím na parníku Primátor Dittrich… Do branky se tedy na úvod postavil „osvědčený“ goalkeeper Robin, před kterého se postavila čtyřčlenná obrana s Bohoušem v čele.

Úvodní minuty nenasvědčovaly žádnému debaklu. Hrálo se spíše ve středu hřiště a šancí bylo poskrovnu. Pak však nenadále udeřilo. Bouřkovi prošla kolmá soupeřova přihrávka mezi nohama, která našla zcela osamoceného útočníka Eletu a ten se již nemýlil – 0:1. Zatím ale nic nenasvědčovalo tragédii. Navíc se v dáli za prozpěvování písně „Já s písničkou jdu jako ptáček“ obvil Jenda a po chvilce již doplnil řady Februáru na kýžených pět hráčů v poli.

V zápětí se však při střetu zranil Šimon a jelikož nemohl střídat, nahradil na několik minut Robina v brance. Bohužel soupeř začal hrát lépe než v úvodu a tak se na Šimonovu branku valil útok za útokem. Naštěstí všechny střely mířily do jeho náruče, do tyčí či do břevna. Na druhé straně se Robin po Jendově přihrávce ocitl zcela osamocen před brankou soupeře, ale jeho nepřesná patička nebyla nejlepším řešením. Na závěr první půle vystřídal Bouřka Šimona v brance a z prvního útoku hned inkasoval. Střelu ze střední vzdálenosti poslal Bohouš nechtěnou tečí ke druhé tyči, než kam směřoval Bouřka a rázem Február prohrával 0:2. Po pár minutách přišel aut Eletu do Bouřkova vápna, Pavel byl u útočníka pozdě, Bouřka na balón také nedosáhnul a tak měl hlavičkující útočník soupeře snadnou úlohu – 0:3. V zápětí ještě zazvonila za Honzovými zády tyčka a to už bylo příliš… Bouřka se rozbouřil a všem nám od srdce sdělil: „Já vám na to mrdám!“ a po odpískání zoufalé první půle odešel raději trucovat.

Ačkoliv si Február o přestávce kladl na srdce, že ve druhé půli si alespoň zkusíme zahrát fotbal, své předsevzetí nebral vůbec vážně. Soupeř byl běhavější a daleko lépe si přihrával, z čehož plynula řada šancí. Po ojediněle dobře zahraném přímáku v podání nahrávajícího Bohouše a střílejícího Bouřky zaspala obrana Februáru a z rychlého protiútoku se soupeř radoval počtvrté. Přestože se Február stále snažil o důstojné dohrání tohoto zápasu, nebylo mu přáno a na kopačky rudých se kupila chyba za chybou. Za Robinem, který odchytal celou druhou půli, zvonily tyče o stošest a navíc po dalších dvou školáckých chybách obrany tahal dvakrát míč ze sítě. Hrozivě narůstající skóre se nejprve snažili zmírnit Bohouš se Šimonem, ale jejich narážečka skončila jen nepřesnou Bohoušovou střelou. A tak se alespoň v závěru ujala ojedinělá akce Februáru, kdy Bouřka ne příliš přesně nacentroval na naběhnuvšího Bohouše, který hlavou (zády?) sklepnul na zcela volného Šimona. Ten soupeřovu obranu oklamal uklouznutím při pokusu o volej a teprve na druhý pokus poslal míč k tyči.

Konečná a zasloužená prohra Februáru 1:6 nebyla nakonec tak hrozná, jako předvedená hra, která byla jednou z nejhorší v celé historii klubu.

17. 10. Císařská louka

Sestava: Robin (Šimon, Bouřka) – Bohouš, Šimon, Pavel – Bouřka (Robin), Jenda

Gól: Šimon (Bohouš, Bouřka)