FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8.k. FK Víťazný február vs. 1.FC Morová rána 2:6 (1:4)

Šimon — 25. 05. 2017

V osmém kole se Február střetl s jedním z trojice týmů, kteří s jedenácti body opanovali vedoucí příčky skupiny. Velké hřiště Meteoru vždy červenožlutým svědčilo, žel toho večera mu příliš nápomocno nebylo. Soupeř od začátku Február sevřel a díky přesné kombinaci, náběhům za obranu a rozdílovému hráči ve svých řadách partyzány jednoznačně přehrál. Pozitivní bylo, že alespoň Február do posledního hvizdu dřel, snažil se hrát fotbal a oproti minulým kolům se na hru Telgártu dalo koukat.

Úvod zápasu patřil soupeři. Morová rána dobře kombinovala, hráči při zpracování míče neudělali téměř chybu a trpělivě vyčkávali na okénko v obraně červenožlutých. Zkraje zápasu několik střel pochytal reflexivně Dan v brance, střel ale přibývalo a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy to tam padne. Občas se FEbruár snažil zahrozit na polovině soupeře, ke střele se dostal Šimon, Martin a Wydle, ale jejich pokusy se nevešly mezi tyče.

Obrana Februáru nakonec kapitulovala, když nedokázala zachytit narážečky za obranu a soupeř se náhle ujal vedení 2:0. Poté sice po Wydleho přihrávce snížil tváří v tvář brankáři Kuba, ale soupeř si výsledek hlídal a po nastřeleném břevnu a dalších Danových zákrocích se ujala prudká střela od nejlepšího hráče na hřišti – 1:3. Bohužel do poločasu inkasoval opět po neuhlídaném náběhu po křídle Február počtvrté a bylo po zápase.

Do druhé půle nastoupil Február s vědomím, že nemá co ztratit. Soupeř možná trochu polevil, ale na hru Februáru už se dalo koukat. Družstevníci se snažili dříve dostupovat hráče Morové rány a hlídali si zejména střed hřiště, přes který vedl soupeř většinu útoků. Dopředu se snažili červenožlutí o rychlou kombinaci a narážečky a po zdařilé akci po ose Šimon, Monte Carlo a Martin došlo díky posledně jmenovanému ke snížení na 2:4.

Bohužel ze zápasu kvůli zranění odstoupil Kuba, Február tak měl jen jednoho na střídání, což se možná projevilo k závěru zápasu, kdy ubývaly síly. Soupeř trochu přitlačil a po dvou břevnech a několika dalších šancích přidal další dva góly. Následovala lehce zmatená 5 minutovka v obraných řadách Februáru, naštěstí se družsetvníci vzpamatovali a zbytek zápasu proběhl ze strany Februáru důstojně a gól již nepadl.

Február na Meteoru spravedlivě padnul, je však třeba říci, že hra byla o poznání lepší než v předchozích utkáních, a tak doufejme, že v následujícím kole již opět zavlaje vítězná červenožlutá zástava.

23. května 2017 Meteor

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Wydle, Vojta – Martin, Kuba, Monte Carlo

Góly: 20. Kuba (Wydle), 45. Martin (Monte Carlo)

Soupeř skóroval v 10., 15., 24., 26., 50. a 52. min.