FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. k.: FK Víťazný február vs. 18.FC Cerveza 2:1 (0:0)

Šimon — 11. 06. 2014

Február v dalším kole potřeboval již nutně naplno bodovat, což se projevilo v úvodním nadšení a na Cervezu se valil jeden útok za druhým. Soupeř zejména v obraně často otálel s rozehrávkou, čehož Február dokázal často využít a postupně si vytvářel gólové příležitosti. V ideální palebné pozici se nejprve objevil Cajda, poté Michal a Jencek, ale střely buď mířili do boční sítě anebo do dobře postaveného gólmana.

V největší šanci se po trojím Šimonově přistrčení ocitl Michal, ale ani tváří v tvář brankáři nedokázal strhnout vedení na stranu kolchozníků. Soupeř občas v útoku zahrozil, ale Jansič byl v úvodním dějství de facto bez práce. Tlak Februáru se bohužel mírně otupil obligátními nesmyslnými půtkami se soupeřem a rozhodčími, přesto se do konce prvního dějství blýskli střelou ještě Jencek, Ondra a Šimon, ale kýžený úvodní gól stále ne a ne padnout. Poločas tak skončil opět zbytečnou remízou 0:0.

Ve druhé půli Február bohužel neudržel vysoce nasazenou laťku z prvého dějství a místo osvědčené kombinace se horkokrevně pouštěl do zbytečných soubojů. Soupeř se postupně zlepšoval a zejména jeho standardy hrozily brankou. Hned první větší příležitost (a druhou střelou na bránu) dokázala Cerveza využít a po ideálním náběhu na rohový kop šel soupeř do vedení.

Február sice nezpanikařil, ale na hře bylo průběžné vedení Cervezi přeci jen znát. Soupeř se záhy uchýlil k nakopávání balónů a rovněž těžil z dobře zahrávaných standardek, což Februáru dělalo nemalé problémy. Nakonec se se štěstím přeci jen Červenožlutí prosadili. Nejprve se po Šimonově rohu zastřeloval Jencek, žel těsně minul. Po dalším Šimonově rohu již udeřilo. Jencek na přední tyči lehce promáchnul, balón se dostal k připravenému Michalovi, po jehož zblokované střele se balón vyloupnul u Ondry a ten ho již ukázkově zavěsil pod víko.

Február se dál tlačil za vítězstvím a po další lehce krkolomné akci zápas otočil. Balón po Michalově zakončení se opět dostal k Jenckovi, jenž využil nepřesunuvšího se gólmana soupeře a s chladnou hlavou strhl vedení na stranu Februáru.

V závěrečných okamžicích se Február raději soustředil na obranu, naštěstí soupeř většinou nakopával balóny do vápna, s čímž si pozorná obrana dokázala poradit. Február tak po zásluze slavil druhé letošní vítězství, i když je nutno říci, že cesta k němu byla velmi trnitá.

28. května 2014 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda, Dědek – Ondra, Michal, Jencek

Góly: Ondra (Michal), Jencek (Michal)

Soupeř skóroval ve 37. minutě.