FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8.k. FK Víťazný február vs. CC Praga Calcio 2:1 (0:0)

Šimon — 13. 11. 2009

team-small• Prokletí Pražačky definitivně zlomeno • Vyrovnaný zápas rozhodl kanonýr Dědek • Baltík s Wydlem góly pohrdli • Rozhodčí „ozdobou“ zápasu • Bohouš tentokrát bez sólíčka • Co má Jansič proti Haničce? • Když do hospody, tak jedině s kojencem! • Koho adoptují Dědek s Wydlem? • Brad Pitt s Angelinou jen tiše závidí • Madonna chystá pomstu • Prázdné garsonky noční můrou Februáru •

Vyrovnaný zápas skončil nakonec vítězstvím bojovnějších hráčů Februáru. Kdyby se však kolchozníci netrápili v prvním poločase s koncovkou, mohlo být rozhodnuto již v prvních dvaceti minutách.

V prvním poločase byla hra obou mužstev poměrně vyrovnaná, ale více gólových příležitostí si vypracovali hráči v červenožlutém. Soupeř se do střeleckých příležitostí dostával jen po kiksech obrany Februáru (Šimon by mohl vyprávět) anebo po rohových kopech zahrávaných na střílejícího hráče zpoza vápna. Naštěstí měl toho večera Jansič famózní formu a míč za svá záda nepustil.

Na druhé straně se do stoprocentních příležitostí dostal dvakrát Baltík a jednou Wydle, ale ani tváří v tvář gólmanovi nedokázali zachovat chladnou hlavu a skórovat. Další dvě příležitosti měl po Cajdových přihrávkách Šimon, ale jeho střely ve skluzu jen mírně vystrašily brankáře soupeře. Poslední velkou šanci první půle měl zpoza obránce střílející Šimon, ale gólman jeho střelu dokázal vytěsnit.

Druhá půle se podobala první jako Telgárt Švermovu. Soupeř hrál poměrně technický fotbal, ale do vyložených příležitostí se protlačit nedokázal. Naopak na druhé straně měli velké příležitosti Pavel, Cajda a Baltík, ale nakonec se ujalo až Robinovo mazácké zakončení po Cajdově přihrávce. Je třeba říci, že při zpracování měl dosti štěstí, ale následnou gólovou trefou si již vychutnal zmateného brankáře.

Soupeř se však z gólu nezhroutil, na hrot poslal svého nejlepšího hráče, který začal obraně Februáru dělat velké problémy. K vyrovnávacímu gólu pomohli nakonec soupeři nerozhodní rozhodčí, jenž neodpískali evidentní faul (de facto ho rozhodčí neodpískal jen kvůli tomu, že nemohl vytáhnout zaklíněnou píšťalku z kapsy…) a hráči Februáru přestali na chvilku hrát. Nejlepší hráč Calcia si pak pohrál s dezorientovanými kolchozníky a přesnou střelou vymetl pavouky z Jansičovy branky.

Toho dne ale měl Február větší vůli po vítězství a pět minut po vyrovnání se v pokutovém území prosadil šutér Dědek a definitivně převážil vítězství na stranu Februáru. V závěrečných minutách mohl ještě po breaku potvrdit vítězství Bohouš, který vzal zodpovědnost na sebe, ale nedokázal ani přihrát, ani gólově zakončit a zápas tak skončil těsným vítězstvím rolnického družstva 2:1.

Jako oslava vítězství byla do místní hospody objednána kojící matka s ročním dítětem, z čehož měl největší radost muž zápasu Dědek. Cajda měl naopak největší radost z Haničky.

8. 11. 2009 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel, Dědek – Cajda, Robin, Wydle, Baltík

Góly: 42. Robin (Cajda), 49. Dědek (Pavel)

Soupeř srovnával na 1:1 ve 44. minutě.