FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. k.: FK Víťazný február vs. Free Team 1:1 (1:0)

Šimon — 27. 05. 2009

bohous-small • Pankrácká pláň svědkem druhé letošní remízy • Úvodní Cajdův dloubák aspiruje na gól roku • Jansičův zápas jara! • Šimonův odkop – neodkop připravil zřejmě Február o vítězství • Dědek už zase řádí na place • Dědek: „Oprášil jsem svůj starý repertoár – podražení, vražení, strčení, držení, skluz zlomnoha – vše v rámci pravidel!“ • Bohoušovo sólo opět vyburcovalo mdlé diváky • Jansič: „Místo strečinku si dám po zápase hodinku luxování! • Proč slaví Dědek Vánoce v květnu? • Velká holešovická párty opět odložena… •

Před zápasem panovaly v rolnickém družstvu značné obavy z pankrácké škváry, naštěstí se prašné chmury nevyplnily a osmý letošní zápas tak začal na nad poměry dobře připraveném hřišti. Ochuzenou sestavu Februáru doplnil letos poprvé rekonvalescent Dědek a nutno říci, že především ze svého důrazu v osobních soubojích nic nezapomněl!

Úvod zápasu patřil jednoznačně červenožlutému mistrálu. Hned první break skončil úvodní kuriózní brankou, o níž se bude dlouho vyprávět. Na vlastní polovině se odraženého balónu chopil Cajda, obrana soupeře se před ním rozestoupila, a tak mu nezbylo než vystřelit na osamoceného gólmana. Cajda se snažil na brankáře vyzrát obloučkem, který se mu však příliš nepovedl, ale přesto překvapivě balón skončil přesně v levé šibenici Free Teamu – 1:0! Február po vedoucí brance byl nadále nebezpečnějším teamem, ale jak již je poslední dobou pravidlem, jeho zbrklá koncovka mu nedovolila vstřelit další branky. A tak nakonec nejvíce problémů nadělal gólmanovi soupeře Bohoušův odkop od branky, po němž si balón natřikrát zatancoval na břevnu Free Teamu.

K závěru první půle se po zmatcích v obraně prosadil rovněž soupeř, ale v cestě mu několikrát stál pozorný Jansič, který svým včasným vybíháním nedovolil útočníkům Free Teamu vyrovnat. Další dvě šance nabídl soupeřovi Šimon, který dvakrát neodhadl odskok vysokého míče, naštěstí za něj zaskočil opět pozorný Jansič.

Poslední šanci první půle měl po hlavičce Bohouš, ale gólmana Free Teamu překonat nedokázal.

Začátek druhého poločasu patřil naopak jednoznačně borcům z Free Teamu. Obrana Februáru se zbytečně zatáhla a bohužel brzy udeřilo i gólově. Skákavý balón před vápnem se dostal na dosah Šimonovi, ten však nebyl s to ho důrazně kamkoliv uklidit, o balón přišel a soupeř si v přečíslení věděl se zakončením rady – 1:1.

Po vstřeleném gólu pokračoval soupeř v náporu, kopal poměrně dost rohových kopů a standardních situací, ale obětavost padajících obránců Telgártu pustila k Jansičovi jen minimum střel, se kterými si Higuita dokázal poradit.

Hra se začala paradoxně vyrovnávat po obligátním Bohoušově sólu, které skončilo breakem do otevřené obrany Februáru. Partyzáni si zřejmě logicky řekli, že tímto způsobem opravdu obranu soupeře nepřekonají a raději se soustředili na pokus o kombinační hru. Několik šancí si připsal zejména Cajda, který kromě táhlé střely á la Lumír Mistr, trefil po Šimonově přihrávce levou spojnici branky. V další šanci chyběl Wydlemu po Cajdově pasu pověstný krůček a zřejmě v největší šanci druhé půle se opět po Cajdově přihrávce objevil Šimon, ale jeho střela z ideální pozice se do branky Free Teamu rovněž nevešla.

Vyrovnané utkání tak skončilo zaslouženou remízou 1:1, velký dík patří především René Jansičovi Higuitovi v brance Februáru.

24. 5. Pankrác

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda – Robin, Wydle, Dědek, Jenda

Góly: 2. Cajda (Wydle) Soupeř srovnával na 1:1 ve 32. minutě