FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8.k.: FK Víťazný február vs. KFC Terasy A 1:4 (0:2)

Šimon — 12. 06. 2008

• Modřanská pekelná výheň Februáru nesvědčila • Kde jste boli, vy, čo jste pästi zdvihnuté mali? • Aj, aj, dovolenka. Pekne je na vidieku! • Zvrátit zápas bez střídání bylo nad síly rolnického družstva • Žal zapit v oblíbeném restaurantu Sázava • Adéla tentokrát nepřišla… •

Brzký zahajovací čas utkání v 17.00 na modřanském sídlišti nevěstil z hlediska účasti červenožlutých borců nic dobrého. Na důležitý zápas v boji o záchranu, který Február neměl prohrát, přišlo pouhých 6 playerů. Ti se sice snažili, seč jim síly stačily, ale smolně rozehraný zápas zvrátit nedokázali.

Zápas začal pro Február jak jen nejhůře začít mohl. První minuta, první roh soupeře, první zaváhání v obraně a první gól v Jansičově síti. Obrana naprosto selhala při bránění standartky. Chvilku to vypadalo, že se Február vzchopí, ale po pár minutách boje si za obranu rudých zaběhl útočník Teras, střela se mu vůbec nepovedla, přesto se doklopýtala přesně k tyči – 0:2.

Zbytek první půle Telgárt dřel, žel absence hráčů na střídání byla rozhodující, a tak si v úmorném vedru vypracoval jen pár šancí, které výtečný gólman soupeře snadno polapil. Poločasová přestávka přišla kolchozníkům vhod, značně pookřáli a prvních deset minut nepustili soupeře na svojí polovinu. Do několika šancí se dostal na křídle hrající Wydle, ale jeho střely míjely branku nebo si našly náruč dobře vybíhajícího gólmana.

Po úvodním náporu se hráčům Februáru podařil další neuvěřitelný kiks, který pro soupeře znamenal nabídku snadného navýšení skóre. Dědek přišel na polovině nešťastně o balón, soupeř rychle přečíslil dobíhající obránce Februáru a úplně jednoduše vstřelil třetí branku. Následujících pár minut patřilo soupeři, jeho tři šance však Jansič dokázal zneškodnit. Zbytek zápasu opět Február bušil do obrany Teras, ale kromě podařené Cajdovy přihrávky a Wydleho zakončení, kterým snížil na 1:3, si další stoprocentní příležitost nevybojoval.

V závěru přidal v klidu hrající soupeř čtvrtou branku, kdy opět využil zbytečné ztráty balónu na polovině hřiště – střílející útočník nebyl vůbec nikým atakován.

Dosti smutný zápas, ve kterém nebyl Február horším soupeřem, skončil krutou porážkou. Rozhodující byla střelecká nemohoucnost, výtečný gólman Teras a zejména školácké chyby v obraně – všechny góly vstřelil soupeř až příliš lacino.

27. 5. Angelova

Sestava: Jansič – Dědek, Pavel, Wilda – Cajda, Wydle

Góly: 53. Wydle (Cajda); soupeř skóroval v 1., 8., 40. a 55. min.