FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. k.: FK Víťazný február vs. Květák 3:1 (2:0)

Šimon — 02. 06. 2010

bohous-smaller• Důležité vítězství nad karfiólovými borci • Košťál kolchozníkům nezhořkl • Červenožlutí tentokrát drama v závěru odmítli • Bohouš opět hlavičkujícím přeborníkem • Zraněný Cajda autorem vítězného gólu • Wydleho dokonalá finální přihrávka ozdobou zápasu • Petra tentokráte neměla s rolníky slitování • Adéla do šatny pogratulovat nepřišla. Může za to Gojkova nevole přihrávat Šimonovi? • Trenér Jiří Caithaml byl s výsledkem opět spokojen •

Před osmým kolem Hanspaulky měl Február nůž na krku, pokud by neuspěl, vidina sestupu by se nezadržitelně přiblížila. Naštěstí Február předvedl zřejmě nejlepší letošní výkon a po zásluze získal důležité dva body.

První poločas patřil jednoznačně rolnickému družstvu. V obraně kromě několika střel z větší vzdálenosti soupeře k ničemu nepustil a nebýt zbrklosti v zakončení, mohl Február po prvním poločase vést o více než jen dvě branky. Kupodivu se dařilo i zahrávání přímých volných kopů, které si vzal na starosti Bohouš, a i přesto že žádná z těchto akcí nebyla gólová, dokázal Február soupeře několikrát vystrašit. Bohužel Bohoušovi, Wydlemu a Šimonovi chyběla v zakončení větší přesnost, popřípadě chladnější hlava.

První gól se nakonec urodil po zmatcích v obraně Květáku. Odražený balón doklopýtal ke kanonýrovi Wydlemu a ten svojí nepřesnou střelou „našel“ zcela osamoceného Michala, kterému nezbylo, než balón uklidit do zívající branky. Soupeř se sice nadále snažil o vstřelení branky, ale jeho útoky většinou končily před pokutovým územím Februáru. Kolchozníci rovněž dobře bránili soupeřovy standartky a právě po jednom z dobře ubráněných rohů Květáku vypíchnul Wydle balón k Cajdovi, který svůj „kulhavý“ úprk přes celé hřiště zakončil střelou mezi nohy vyběhnuvšího brankáře a rázem to bylo již o dvě branky.

Do konce půle měl Február ještě řadu breakových příležitostí, ale vázla finální přihrávka (Wydle, Gojko), a tak poločas skončil vedením Februáru 2:0.

Ve druhém poločase přeci jen Květák vyrovnal hru, ale větší příležitosti měli opět partyzáni z Telgártu. Nejprve si na Wydleho aut ideálně naběhnul Šimon, ale jeho zbrklá střela karfiólového brankáře vůbec neohrozila. K zakončení se také dostali Michal a Wydle, ale nakonec třetí branku vstřelil po Šimonově autu hlavičkující Bohouš, když balón usměrnil přesně do protipohybu překvapeného gólmana.

Po třetím gólu aktivita Februáru citelně ochabla a po zbytek zápasu dirigoval tempo hry soupeř. Naštěstí hrál Február zodpovědně a nebýt některých zbytečných chyb u postraní čáry (Šimon, Wydle), zřejmě by se soupeř do přečíslení nedostal. Takto jednu chybu využil a gólem na 1:3 se pokusil zdramatizovat utkání. Posledních deset minut hrál Február již jen na breaky a soustředil se na ubránění hubeného vedení. Navíc odstoupil zraněný Cajda a převaha často střídajícího soupeře se pomalu začala projevovat. Tentokrát však kolaps obrany Februáru nenastal a díky řadě obětavých zákroků (Dědek, Bohouš, Šimon) si červenožlutí již vítězství vzít nenechali.

V lehce nervózním (ale víceméně přátelském utkání) vyválčil Február důležité dva body před těžkým střetnutím s leaderem skupiny. Oslava vítězství byla střídmá, s plnění kampaně „řekni alkoholu ne“ mohl být tudíž Dědek velmi spokojen.

30. 5. 2010 Pražačka

Sestava: Jansič – Dědek, Šimon, Bohouš, Cajda – Michal, Wydle, Gojko

Góly: 15. Michal (Wydle), 19. Cajda (Wydle), 42. Bohouš (Šimon)

Soupeř skóroval v 50. minutě