FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. k.: FK Víťazný február vs. Speciál Bráník 2:6 (1:5)

Šimon — 25. 05. 2011

honza-small• Ostudná prohra Februáru při premiéře v SC Běchovice • Bráník tankoval speciál, Február bionaftu • Poločas hrůzy s pětibrankovým přídělem • Podruhé v sezóně šest ran do červenožlutého klobouku • Trenér Jirka Caithaml družstvo k výhře nevyburcoval • Na Staré poště si Február bahnitou Plzní chuť nespravil • Oslavenec Dědek opět záhy vyklidil pole • Február změnil běchovický rituál a do Prahy dojel metrem • Restaurace Skanzen ostudou Karlína • Prokletí ajznboňácké knajpy U Fanouše nezlomeno •

V Běchovicích předvedl Február zřejmě nejhorší letošní výkon a po zásluze byl potrestán šestibrankovou fackou. Soupeř svým důrazem a sehraností nedal Februáru šanci a během několika minut prvního poločasu rozhodl o osudu střetnutí.

Marně se Február před zápasem dušoval, že si nenechá uniknout začátek zápasu a na hru se plně soustředí od prvního hvizdu rozhodčího. Kolchozníci se sice ujali v prvních okamžicích vedení, kdy se svým důrazem prosadil Šimon a poměrně jednoduše překonal gólmana Bráníku čistými jeslemi, ale na úvodní gól již navázat nedokázali. V úvodu se ke střelám ještě dostal Šimon s Wydlem, ale pak již začal úřadovat soupeř.

V rychlém sledu vsítil dosti jednoduše čtyři branky a naděje Februáru na slušný výsledek hravě rozmetal. Soupeř byl sice důraznější i sehranější, Február tlačil, ale samotné góly padaly po školáckých individuálních chybách obrany Februáru. První dva góly padly poté, co Jirkou nepříliš zdařile vyražený balón nikdo z obránců neodkopl a všichni v červenožlutém jen přihlíželi, kterak hoši z Bráníka snadno otáčejí vývoj zápasu. Při třetím gólu si Február špatně rozebral nabíhající hráče a hlavičkující útočník se štěstím rozvlnil síť Telgártu. Čtvrtý gól, to už trošku zavánělo hozením ručníku do ringu – při rozehrávce si Wydle nepokryl dostatečně balón, přišel o něj a útočník Bráníku po zdařilé kličce uklízel míč do prázdné branky.

Február sice flobertku do prosa neházel, ještě za stavu 1:2 a 1:3 mohl Február snížit, ale chyby Bráníku ve své zbrklosti potrestat nedokázal. Nejprve měl gól na kopačce Cajda, ale z voleje nedokázal trefit odkrytou branku a jeho střela skončila až ve stanice Klánovice. V další šanci se objevil gólově hlavičkující Wydle, ale jeho přesná hlavička trefila pouze před gólmanem stínícího Gojka. Nebezpečně rovněž vystřelili Jencek, Šimon a Michal, ale to bylo ze strany Februáru vše.

Naopak soupeř dále kolchozníky přehrával, neustále napadal rozehrávku a stále se tlačil do střeleckých pozic. Nejhezčí akce utkání, kdy si na táhlý křížný pas naskočil hlavičkující útočník Bráníku a ukázkově uklidil balón do vzdálenější šibenice, znamenala pátý gól v Jansičově síti a poločasové skóre se tak zastavilo na hrozivých 1:5.

Ve druhé půli bojoval Február alespoň o čest, obraz hry se o něco zlepšil, ale prosadit se do nebezpečné koncovky bylo toho večera nad síly rolnického družstva. Február často ztrácel nepřesnými přihrávkami zbytečně balón a když měl míč na kopačkách soupeř, přistupovali hráči Telgártu příliš pozdě k poklidu hrajícímu soupeři. I ve druhém poločase byl soupeř lepší, ale přeci jen větší bojovnost kolchozníků zamezila Bráníku dostat se do vyložených šancí, kterých bylo na obou stranách poskrovnu.

V největší šanci Februáru ve druhém poločase se objevil po Šimonově průniku z hranice vápna střílející Cajda, ale branku soupeře jen těsně minul. Občas také vystřelil Wydle, Jencek či Michal, ale střely byly hodně nepřesné nebo trefovali brankáře. Pár střel brankář Bráníku přeci jen vyrazil nešikovně před sebe, ale na rozdíl od soupeře nikdo z hráčů Februáru si nedokázal balón najít a důrazně ho uklidit do branky.

Nakonec se přeci jen kolchozníci gólu dočkali. Šimon na půlce vybojoval balón, posunul ho Michalovi a ten Cajdovi předložil ideální přihrávku, po které se posledně jmenovaný nemýlil a snížil na 2:5.

Snížení však přišlo příliš pozdě na to, aby červenožlutí ještě pomýšleli na zdramatizování zápasu. Zbytek utkání se dohrával v lehce nervózní atmosféře, do které zapadl i poslední gól střetnutí. Vykopávající Jansič nastřelil záda bránícího hráče soupeře a od něj se balón smolně dokutálel až do odkryté branky Februáru.

Ostuda tak byla dokonána a Februáru nezbylo, než zpytovat svědomí, poučit se z chyb a připravit se trochu lépe na zbývající tři utkání. Náladu Februáru nespravila ani pochybná běchovická hospoda Na Staré poště; o anabázi čtyř zbylých bojovníků, kteří hledali na Florenci vstřícné pohostinství, raději ani nemluvme.

24. 5. 2011 SC Běchovice

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Wydle – Michal, Jencek, Gojko

Góly: 2. min Šimon, 43. Cajda (Michal)

soupeř skóroval v 6., 9., 14., 17., 28. a 52. minutě