FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: FK Víť. február vs. AC Sparta Pivaři 1:0 (0:0)

Šimon — 27. 05. 2015

Po minulém výprasku a logistické blamáži nejmenovaného libera Februáru nastoupil tentokrát Február v plné zbroji a od začátku utkání svým týmovým výkonem vzbuzoval naději v úspěšný výsledek. Obrana soupeře byla v úvodu utkání občas propustná, a tak se před gólmanem postupně objevili Ondra, Cajda a Baltazar de Zebrin, ale prvně jmenovaný přestřelil, druhý nedotáhl kličku gólmanovi a třetí rovněž těsně minul. Další ohromnou šanci měl Šimon, když si při nacvičeném rozehrání přímého kopu Cajdou naběhnul na zadní tyč, ale ve skluzu míč nedokázal uklidit do zívající branky.

Soupeř hrozil občas z breakových situacích anebo dokázal využít občasného chaosu v obraně Februáru, jeho střely však naštěstí většinou míjeli Jansičovu branku. Poločas skončil bez branek, šancích bylo na straně Februáru dost, ale jak říká staré otřepané klišé: „fotbal se hraje na góly“ a ty družstevníci neproměnili.

Ve druhé půli pokračovala hra z dějství prvého, Február se více tlačil do koncovky, dokázal si dokonce i umě nahrát, soupeř naopak spoléhal spíš na chybu v defenzívě a rychlý přechod do útoku.

Ke střelám se postupně dostali Ondra, Cajda a Baltazar, dvakrát hlavičkou zahrozil Bohouš, ale gól stále nepřicházel. V ideální střelecké pozici na hranici penalty se objevil Šimon, žel jeho střelu dokázal na poslední chvíli tečovat obránce Sparty těsně vedle pravé tyčky. Nakonec se Šimon vzápětí přeci jen prosadil, kdy odražený balón napálil z voleje nártem na branku a šťastně zahrál gólmanovi na housle – 0:1.

Do konce zápasu zbývalo ještě 10 minut, soupeř evidentně přidal a po tečované střele zazvonil pravou tyčí branky Februáru. V závěru odolala obrana Februáru několika standardním situacím svou dobrou poziční hrou před Jansičovou brankou, a tak po třízápasové odmlce mohli rolníci opět slavit vítězství.

20. září 2015 Hrabákova

Sestava: Jansič – Šimon, Baltazar, Bohouš, Cajda – Ondra, Michal

Góly: 50. Šimon