FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: FK Víťazný február vs. 1.AK ALT 5:2 (1:0)

Šimon — 11. 11. 2016

V pozdní hrací dobu 20:45 a v chladném počasí čekal Február ve Vysočanech soused v tabulce, který byl v průběžné tabulce 3., hned za červenožlutými borci. Nemoci, zranění a nefotbalové povinnosti opět ovlivnily okleštěnou sestavu, navíc Wydle s Martinem na tom nebyli zdravotně nejlépe, takže se měl Február na rozlehlém hřišti Zákostelní nač těšit. Naštěstí družstevníci navázali na formu z předchozích zápasů a kromě pár střel soupeře de facto k ničemu nepustili.

První poločas začal sympatickým gestem od ALT, kteří Februáru věnovali svou klubovou vlaječku (námět pro družstevníky do další sezóny) a pak se již šlo na věc. Po vyrovnané úvodní pasáži bez výraznějších šancí se Február začal lehce prosazovat svou kombinační hrou s náběhy po křídlech a postupně začal svého soupeře přehrávat. Navíc po skvělém Martinově průniku, kdy dokázal obejít dva protihráče a gólmana a vystřelit do prázdné branky, vedli záhy červenožlutí 1:0 a mohli tak hrát z obraného bloku na rychlé kontry. Další góly měl na noze Šimon, řítící se z boku na brankáře ALT (střela do boční sítě) a Wydle, který postupoval z druhé strany (jeho střelu dokázal gólman vykopnout), ale druhý gól stále nepřicházel.

Na druhé straně pár ošemetných situací hravě vyřešil v brance Februáru Iker, který musel zasahovat především proti střelám ze středních vzdáleností. V závěru poločasu ještě ohrozili branku soupeře Šimon, Korkorán a několikrát Martin, ale na poločasovém skóre 1:0 se již nic nezměnilo.

Ve druhé půli kupodivu družstevníkům síly neubývaly a náběhy za obranu se dostávali do dalších gólových šancí. Martin skvěle zásoboval nabíhající si křídla a bylo jen otázkou času, kdy už to tam padne. Nejprve Šimon nechal svou tečí do protipohybu vyniknout gólmana ALT, pak se ještě zastřeloval Korkorán, ale další Martinovu průnikovou přihrávku již Šimon zpracoval a střelou na přední tyč poslal Február do dvoubrankového vedení.

Február, bez možnosti střídání, se při defenzivě skvěle pohyboval a soupeřovy šance většinou končily buď na kopačkách družstevníků či v zámezí. Občas měl ve druhém poločase Február štěstí, některé střely přeci jen prošly až k dobře postavenému Ikerovi, ten je ale buď pochytal anebo se střely dvakrát otřely o vnější tyče branky Telgártu.

Třetí branku vstřelil po perfektně zahraném Martinově přímáku Jencek, kdy jeho nastavená noha uklidila balón do pravé šibenice. Február nepolevoval a po dalších šancích, kdy např. Wydle po Šimonově autu jen těsně minul branku ALT, přišel čtvrtý gól. Po sérii přihrávek se do balónu opřel Wydle, brankář jeho střelu jen vyrazil před sebe a Korkorán ve vápně měl již hodně usnadněnou roli – 4:0.

Závěr zápasu si Február již pohlídal, soupeř sice po jedné z mála chyb na polovině hřiště obranu družstevníků rychle přečíslil a snížil na 1:4, ale po pár okamžicích po Wydleho individuální akci a chytré zpětné přihrávce na Šimona byl ve skóre po Šimonově střele do šibenice opět čtyřbrankový rozdíl. Poslední slovo měl soupeř, kdy jeho střelu nešťastně tečoval Jencek a balón po podivné trajektorii doputoval až do šibenice.

Za předvedený výkon je třeba bojovníky ze Švermova pochválit, když i přes potíže se sestavou a s nemocemi předvedli téměř ideální výkon a po zásluze porazili svého rivala z čela tabulky.

10. listopadu 2016 Zákostelní

Sestava: Iker – Šimon, Korkorán, Wydle – Martin, Jencek

Góly: 10. Martin (Šimon), 37. Šimon (Martin), 42. Jencek (Martin), 48. Korkorán (Wydle), 57. Šimon (Wydle)

Soupeř snižoval na 1:4 v 52. minutě a na 2:5 v 60. min.