FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: FK Víťazný február vs. Bílej balet 1:0 (0:0)

Šimon — 02. 11. 2010

simon-small-ii• Rok stará prohra vrácena i s úroky • Vlažný zápas rozhodla jediná gólová trefa • 200. zápas a 60. gól Šimona v Hanspaulce v barvách Februáru • 24. Jansičova vychytaná nula ve 130 zápasech Hanspaulky! • Dědka pochroumaný kotník na hřiště nepustil • Dědek: „Dnes jsem se necítil ani na roli fotografa, paměťovou kartu jsem nechal raději doma.“ • Jenckův pozdní příchod záhadou podzimní sezóny • Lanařil toho večera na Kablu Šumavan Balkán Jencka do svých řad? • Obsluha ve Štěrboholské špeluňce nominována na servírku roku •

Vzpomínáte? 14. 9. 2009 v přítmí Kunratického lesa na Hrabákově prohrává Február s Bílým Baletem po vlastním gólu 0:1. Historie se naštěstí neopakovala a na poměrně rozlehlém hřišti ve Štěrboholech Február tentokrát zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Do utkání nastoupil Február bez možnosti střídání, neboť Dědek (ač převlečen) raději ještě šetřil kotník na důležité zápasy na Děkance a Jencek se cestou zdržel za nejasných okolností v brownfields v okolí Průmyslové ulice.

Hra obou mužstev byla v průběhu první půle vyrovnaná, i když je třeba říci, že Február si vytvořil více šancí. Soupeř se v útoku spoléhal na svého nejlepšího hráče, naštěstí jeho nejobávanější přednost střelba zůstala tentokrát díky téměř bezchybné obraně Februáru nevyužita. V průběhu poločasu se soupeř dostal svým důrazem k trojímu zakončení, ale ani jednou naštěstí netrefil Jansičovu branku. Nejošemetněji se jevil průnik osamoceného útočníka Baletu podél pravé lajny, ale hbitý Higuita Jansič včas rozpoznal nebezpečí a svým včasným vyběhnutím nedal útočníkovi pražádnou šanci.

Naopak Február těžil z teamového pojetí hry a šance si vytvářel po několikerém přečíslení obrany soupeře naběhnutím si jedním z červenožlutých obránců do volného prostoru na křídlech. Největší šanci si tímto způsobem vypracoval po Wydleho načasované přihrávce Šimon, ale jeho střela se do branky nevešla. V dalších třech ideálních pozicích se objevil góluchtivý Bohouš, žel jeho nápřahy končily promáchnutími a velkolepými veletočemi, při kterých kolchozníkům zatrnulo, aby si Bohouš nezpůsobil újmu na zdraví. Ke střele se ještě do konce poločasu dostali Baltík, Michal a Wydle, ale o vyložené šance se nejednalo a se všemi střelami si gólman či obránci Baletu hravě poradili.

Ve druhé půli pokračovala lehce unylá hra obou teamů z dějství prvního, šancí bylo poskrovnu a nepřesností přespříliš. Rozhodčí, ačkoliv se snažil, občas nepřesně odpískal nedovolený zákrok, občas neodpískal vůbec, což na klidu a plynulosti hry také nepřidalo.

V útoku se naštěstí postupně rozehráli Jencek s Baltíkem, kteří svým důrazem a rychlostí začali o něco starší obraně Baletu dělat nemalé problémy a brzy přišly i gólové šance. Nejprve si na skvostnou zpětnou Jenckovu přihrávku naběhnul Šimon, ale balón poslal nesmyslně metr nad zívající branku. Poté se dvěma střelami připomněl Bohouš, ale gólman Baletu nemusel vůbec zasahovat. Naštěstí zhruba 10 minut před koncem zabrala narážečka Šimona s Michalem a prvně jmenovaný se rázem ocitl v pokutovém území Baletu. Šimonovi balón ideálně sednul a jeho gólová střela si našla skulinku na přední tyči zkoprnělého gólmana. Hned vzápětí po další narážečce Šimona s Wydlem mohl Šimon přidat druhý gól, ale obránce Baletu skluzem zachránil svůj team od další pohromy.

Po této šanci vrhnul soupeř všechny své síly na vyrovnání, ale i když si vytvořil poměrně silný tlak, do vyložených šancí se nedostal. Největší nebezpečí hrozilo ze standartek Baletu, ale obrana Telgártu odolala tlaku až do posledního hvizdu, a tak červenožlutí mohli slavit své letošní čtvrté vítězství.

1.11. 2010 Štěrboholy

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Wydle – Jencek, Baltík, Michal

Gól: 50. min Šimon (Michal)