FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: FK Víťazný február vs. Morová rána 3:1 (1:0)

Šimon — 25. 05. 2013

kbely-smallV osmém kole zavítal Február podruhé za sebou do vzdálených Kbel a v neobvykle chladném květnovém podvečeru nakonec získal třetí letošní vítězství. Radost z výhry však byla značně zkalena bolestivým zraněním Mátise, který si při špatném doskoku vykloubil pravé koleno. Duchem přítomný ortoped Bohouš Mátisovi nohu rychle vrátil do správné polohy a pak už se jenom čekalo na příjezd sanitky. Honza naštěstí z Bulovky odešel s ortézou a berlemi po svých, do jaké míry je koleno poškozeno se bude muset teprve vyšetřit. Doufejme, že zranění nebude nijak těžké a Mátis se dá brzy do kupy. Letos si snad zranění při fotbale vybral na hodně dlouhá léta dopředu.

Samotný zápas začal pro Február velmi dobře. Úvodní minuty sice patřily na chvilku soupeři, který po Jansičově teči nastřelil tyč, ale pak už se začali prosazovat červenožluté barvy. Nejprve se zastřelovali Ondra a Jencek, poté Mátis zblízka napálil balón do břevna, ale další akce již byla gólová. Mátis prošel půlkou hřiště a přes Ondru se balón dostal k osamocenému Michalovi, který již nezaváhal – 1:0. Zaskočený soupeř v tu chvíli nestíhal a znovu Michal, Ondra a Cajda mohli přidat pojistku, žel většinou trefovali dobře vyběhnuvšího gólmana. Ke konci poločasu Morová rána začala lehce kousat, ale její střely buď létaly mimo nebo je Higuita spolu s obranou stačili zneškodnit. Pět minut před koncem poločasu přišlo nešťastné Honzovo zranění, po kterém byl zápas na dlouho přerušen a začínalo se opět až po odjezdu sanitky.

Zpočátku druhého poločasu pokračoval Február v aktivní hře, chvílemi to byl z obou stran pohledný fotbal, lepší kombinaci jen kazilo tvrdé kbelské hřiště, na kterém měl balón občas nepředvídatelný odskok. Do dobré příležitosti se dostal např. Jencek či Ondra, ale gólem skončil až chytrý Michalův průnik z rohu hřiště, který zakončil prostřelením špatně postaveného gólmana – 2:0.

Ještě chvilku po gólu se zdálo, že Február dohraje zápas bez ztráty kytičky, pak však přišel po chybné přihrávce na půlce break soupeře, který útočník morové rány zakončil přesnou gólovou střelou k tyči a rázem se Február začal strachovat o výsledek. Červenožlutí zničehonic odpadli, všude byli o krok pozadu a jen díky soustředěnému a pozornému Jansičovi nedošlo k vyrovnání.

Chvilku před koncem naštěstí Cajda vypíchnul soupeři nepřesně a předvídavě rozehraný roh a úprkem přes celé hřiště se dostal osamocen až před brankáře Morové rány, kterého dokázal přes stojnou nohu prostřelit a zpečetil tak vítězství Februáru 3:1.

Oslava vítězství a Dědkových narozenin nebyla s vědomím Mátisova zranění příliš velkolepá, půlnoční přípitek byl tentokrát vynechán.

22. 5. 2013 Kbely

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Ondra, Dědek – Michal, Jencek, Mátis

Gól: 13. min Michal (Ondra, Mátis), 32. Michal (Ondra), 60. Cajda

Soupeř skóroval ve 38. minutě.

sanitka

Pro nešťastně zraněného Mátise si přijela sanitka. Doufejme, že to nebude příliš vážné. Držíme palce.

ondra

Morová rána tentokrát mířila hodně nepřesně. Ondra defenzivu zvládnul na jedničku, soupeře má na dosah ruky.

bohous

Tak tohle je Bohouš jak ho známe, nekompromisní v hlavičkovém souboji. Balón možná trefuje ramenem, ale to vůbec nevadí.

jansic

Jansič se hlavně k závěru zápasu vůbec nenudil. V této chvíli se ale snaží zahřát své chladem ztuhlé, ale jinak mrštné tělo.

cajda

Soupeř jde do breaku, Cajda brání svým osobitým stylem „Já bych ho měl!“, a překvapený útočník si ani nezpracuje balón.

michal

Michal se rozebíhá ke své parádní disciplíně – přímému kopu. Diváci trnou, brankář se třese a… a balón končí na vedlejším travnatém hřišti.