FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: FK Víťazný Február vs. Pirelli 2:3 (0:1)

Šimon — 15. 11. 2007

• Krize Februáru pokračuje • Pirelli zvolili lepší obutí a polnohospodáře jasně přejeli! • V prvním poločase si Telgárt mohl odnést pětibrankový ranec… • Dědek se Šimonem zápas nedohráli • Proč chtěl Lukáš posledních 5 minut hrát naboso? • Cajda vše ubránit nestihnul… • Február Hotel Praha tentokrát vynechal • Kdo pozve Mílu s Lukym na příští swingers party? •

Jako na houpačce. Po minulém zápase, kdy přišlo rekordních dvanáct červenožlutých bojovníků, se v osmém kole sešlo na Hanspaulce pouhých devět playerů, z nichž dva museli kvůli zranění ve druhém poločase odstoupit. Soupeř byl tentokráte nad síly robotníků a jen díky štěstí prohrál Február jen o jedinou branku.

Začátek zápasu přitom vypadal vcelku vyrovnaně, šance se střídaly na obou stranách a blíže ku vstřelení branky měl nakonec Február, který si vypracoval tři vyložené gólovky. Nejprve dlouhým pasem našel Robinovu hlavu Cajda, ale poeta z Čelákovic nedokázal trefit odkrytou branku soupeře. Poté se tváří v tvář gólmanovi Pirelli objevili postupně Míla a Luky, ale prvně jmenovaný svou obávanou technickou střelou levačkou těsně minul a Luky si balón zbrkle ukopnul.

Ve druhé části první půle se začala uplatňovat technická vyspělost soupeře, který se čím dál tím častěji dostával do gólových příležitostí. Nejvíce starostí dělal obraně Februáru hráč č. 7, P. Rulík (?), který si chvílemi dělal co chtěl a po zbytečné chybě na půli hřiště připravil první gól. Do konce poločasu si hráči Pirelli dovolili spálit několik 100 % příležitostí, několika gólům dokázal zabránit pozorný Jansič, a tak kolchozníci mohli být rádi za utěšený stav 0:1 po první půli.

Bohužel hned zkraje druhé půle začali mít problémy se zraněnými koleny Šimon s Dědkem, a tak zhruba ve 40. minutě museli odstoupit. Sestava Februáru se tak zúžila na možnost jediného střídajícího hráče, což bylo proti rychlým útočníkům Pirelli dosti znát. Přesto ještě stačil Február srovnat skóre, když podařenou akci rovněž kulhajícího Cajdy (kotník) dokončil střílející Luky – 1:1. Soupeři však stačilo mírně přidat a po individuální akci „sedmičky“ se balón opět zatřepotal v Higuitově síti…

Hra dopředu se Februáru příliš nedařila, naprosto chyběl přechod mezi obranou a k zády k brance stojícím Lukym a Mílou. Na oslabenou obranu polnohospodářů se valil jeden break za druhým a jen nemohoucnost Pirelli v zakončení nedovolila navýšení skóre.

V závěrečných minutách se opět prosadil Rulík, a přestože ho Cajda bránil, co mohl, přihrávce na třetí gól zabránit nedokázal…

Vzápětí se sice individuální akcí prosadil Cajda a tečovanou střelou nížil na 2:3, ale vyrovnání nebylo Februáru toho dne souzeno. Další individuální akci zakončil Cajda místo přihrávky nepřesnou střelou, a tak zápas po zásluze skončil porážkou toho dne nevýrazného Februáru.

5. 11. Hanspaulka

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Pavel, Dědek, Jéňa – Luky, Míla, Robin

Góly: Luky (Cajda), Cajda (Jansič)