FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: FK Víťazný február vs. South Stars 1:1 (1:1)

Šimon — 14. 11. 2012

Kouzlo oblíbených Běchovic tentokrát nezapůsobilo a Február si z boje s posledním týmem tabulky odváží pouhý bod za dosti utrápenou remízu. V nepříznivém dopoledním nedělním čase měla obě mužstva problémy se setavou. Soupeř byl mez možnosti střídání, Február točil alespoň jednoho playera navíc, žel této malé výhody kromě úvodu zápasu nedokázal vůbec využít.

Začátek zápasu patřil jednozanačně červenožlutým. Do prvních třech šancí se dostal Michal, Šimon a Jencek, ale jejich střely mířily mimo branku hvězdného týmu. Až v 9. minutě se skvělou střelou po rohovém kopu prezentoval Opli a Február šel po zásluze do vedení. Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Šimon, ale v akrobatické póze trefil hlavičkou pouze zadní tyč branky. Do tyče rovněž mířily střely Bohouše a Michala, leč druhý gól nebyl Február toho dne souzen. V závěru poločasu nejprve soupeř zahrozil breakem do odkryté obrany a následně po vymyšleném přímém kopu srovnal na 1:1 a od té doby to šlo s Februárem z kopce.

Ve druhém poločase byl daleko nebezpečnější soupeř, kolchozníci kromě několika nedotažených breakových situací nebyli vůbec nebezpeční a v obraně rolníků to občas pěkn hořelo. Februáru ve druhé polovině zápasu nešlo vůbec nic, zpracováním balónu počínaje a přesnými přihrávkami či nedejbože střelami konče. Největší dvě šance si nakonec vypracoval v „poslední minutě“ soupeř (nepřesný rozhodčí se rozhodl zkrátit zápas o 2 minuty). Nejprve zázračně zasáhnul Jansič proti teči mířící do protipohybu a poté Šimon se štěstím zachránil nebezpečné přečíslení soupeře.

Bod z Běchovic v současném postavení Februáru v tabulce byl určitě málo, vzhledem k tragickému výkonu ho však lze brát jako malé vítězství.

11. 11. 2012 Běchovice

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Opli, Dědek – Michal, Jencek

Gól: 9. min Opli (Michal)

Soupeř srovnával ve 24. minutě