FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: VF – FC STORK WINGS 5:0 (4:0)

Šimon — 20. 10. 2004

● Vltava body neodnesla ● „Čapí křídla“ měla poněkud přistřihnuté letky ● Láďova neprůstřelnost trvá již 127 minut! ● Tobi oživil mdlý útok ● Kváša už zase „řádí“ ● Bohouš učil soupeře poslušnosti ● 7. výhra stačí stále jen na 2. místo… ●

V 8. kole se Február utkal zřejmě s nejslabším letošním soupeřem. Ač se jeví vítězství 5:0 dostatečným nášupem, zdání klame, Stork Wings si klidně mohli odnést dvouciferný příděl. Bohužel, opět se do výsledku promítly staré neduhy: nedůraznost a hlavně nepřesnost v koncovce, dále typické uspokojení výsledkem první půle (4:0) a tentokráte i karlínský terén připomínající hřiště brach volleyballu…

Přes výše zmíněnou kritiku bylo od začátku zápasu jasné, že si Február zřejmě připíše již sedmé vítězství v této saisoně. Stork Wings působili od začátku v obraně značně chaoticky a v útoku si v první půli vypracovali jen dvě nebezpečné hlavičky, které naštěstí jen zazvonily o tyče Mrďochovi branky. Naopak Február sehrál první čtvrthodinku jako z partesu a po výtečně umístěné Bohoušově hlavičce (mj. 300. gól Februáru v HL!) a dvou brejcích v podání Šimona a Tobiho a znovu Šimona a Bouřky vedl s přehledem 3:0. Nadále Křídla přehrával, ale po několika šancích se ujal až v závěru půle rychle zahraný roh, na který si naběhl opět Bohouš a stanovil tak poločasové skóre na 4:0.

V druhém poločase se sice hrálo převážně na polovině Křídel, ale nepřesnosti ve finální přihrávce a v zakončení se poněkud podepsaly na trochu umdlévajícím výkonu Telgártu. Několik šancí spálil Šimon, Pavel, Tobi i Bohouš a tak až individuální Kvášova akce po Bohoušově precizní přihrávce znamenala konečnou změnu skóre na 5:0.

V závěru zápasu se ještě soupeř dostal do dvou nebezpečných brejků a k závaru po rohu, ale v opět vynikající formě chytající Láďa vše s přehledem vyřešil.

Závěrem je třeba pogratulovat oslavencům. Tento vítězný zápas byl 100. zápasem v HL pro Pavla, 80. pro Kvášu a Bohouše a 60. pro Láďu Mrďocha. Blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů v podvracení kapitalistické mašinérie!

Komentář rozhodčího: Utkání hráno v tempu, které diktoval Február. O výsledku bylo rozhodnuto prakticky od prvních minut. Tým SW výrazně zaostával zejména po fyzické stránce i taktické připravenosti. Nej. hráči Romportl, Bohuslav.

20.10. Karlín

Sestava: Láďa – Bohouš, Pavel, Šimon, Honza – Kváša, Robin, Tobi

Goals: Bohouš (Honza), Tobi (Šimon), Šimon (Honza), Bohouš (Šimon), Kváša (Bohouš)