FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

8. kolo: VF vs AC Suchá dáseň 3:1 (1:1)

Šimon — 29. 05. 2006

· Február opět víťazným · Deštivý řeporyjský podvečer přinesl třetí letošní výhru · Rozhodly standartky · Jsou Lukáš s Milanem opravdu sehraní? · Pavlova nadýchaná hlavička · Bouřka gólem pohrdl · Bohouš se nelíbá… ·

Na vzdálené Řeporyjské hřiště se většina hráčů Februáru vypravila ze Smíchovského nádraží vlakem; jediní, kdo železnicí pohrdli, byli samotáři Bohouš a Láďa, již si prý cestování v temném metru a narvaném autobuse nemůžou vynachválit. Dokonce se přiznali, že někdy celé odpoledne cestují jen tak metrem ze Zličína na Černý Most a zpět a že prý je to skutečné blaho. Velké srdce pro Február ukázal toho dne Milan, který – aby stihl tento zápas – neváhal do Prahy přiletět vrtulníkem (jen nevím, zda-li byl soukromý či armádní).

Na první pohled vypadalo řeporyjské kolbiště jako perfektně upravené, avšak písek na ploše byl jen jemně stažen, takže se hřiště ve vytrvalém dešti po chvíli změnilo v hluboké oraniště. Zápas byl tím pádem plný ostrých osobních soubojů a přesná kombinace po zemi se ani jednomu z týmů příliš nedařila.

První poločas začal Február náporem a snažil se zápas rozhodnout již v úvodních minutách. Do tohoto zápasu vedoucí tým tabulky AC Suchá dáseň se převážně jen bránila a gól visel ve vzduchu. Po několika zastřelovacích pokusech se po Šimonově rohu do balónu opřel Bohouš a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Vzápětí však Bohouš váhal s odkopem balónu ve vlastním vápně, podklouzl a soupeř měl jednoduchou úlohu uklidit Bohoušem zpracovaný míč do kouta Láďovi branky a bylo rázem srovnáno. Hra se poté vyrovnala, ale větší šance měl opět Február. Suchá dáseň však měla mezi tyčemi vynikajícího gólmana, který (jednou i s pomocí břevna) střelám (zejména Bohouše) zatím odolával. Zřejmě největší šanci se zrodila po klasickém signálu Šimon – Bohouš. Bohužel Bohouš svojí hlavičkou tentokráte síť neprotrhl. K závěru poločasu se prosadil i soupeř, nejprve nebezpečnou střelu kryl Láďa a poté se hbitý útočník Dásně dvakrát prosadil proti obraně Februáru. Ta jeho průniky vyřešila faulem - stažením na zem, za což si v druhém případě vysloužil Šimon žlutou kartu.

Ve druhém poločase byla zpočátku hra velmi vyrovnaná, několik nebezpečných střel se mihlo kolem konstrukce branky obou brankářů, ale ujala se nakonec až nevídaná Pavlova hlavička. Na Šimonův odkop od branky si kouzelně naběhnul Pavel, brankář Dásně pozdě vyběhnul (byla to jeho jediná chyba v zápase) a pro Pavla zavěšeného ve vzduchu zády k brance bylo už lahůdkou hlavou usměrnit balón do odkryté branky – 2:1. Suché dásni nezbývalo, než vrhnout vše do útoku, tím se však pro Február otevírala šance proniknout do odkryté obrany a rozhodnout zápas. Nakonec se ujalo Šimonovo chytré rozehrání přímého kopu na osamoceného Milana, který ranou do šibenice dal výsledku konečnou podobu – 3:1. V závěru zápasu mohl ještě Bouřka zvýšit na 4:1, ale gólovou Šimonovu přihrávku nezpracoval ideálně a v následné tísni již nedokázal přehodit osamoceného ležícího gólmana soupeře.

29.5. Řeporyje

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Pavel – Luky, Milan, Baltík, Bouřka

Góly: Bohouš (Šimon), Pavel (Šimon), Milan (Šimon)