FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9.k. FK Víť. február vs. AC SK Viktoria 1905 0:3 (0:2)

Šimon — 01. 03. 2017

Po sérii čtyř výher v řadě měl Február postup do páté ligy nadosah. Stačilo k tomu málo – zvítězit nad Viktorií, která byla v tabulce bod nad sestupovými příčkami. Sestava, jako tradičně, se lepila na poslední chvíli, nakonec ale všechny stálice letošní sezóny dorazily se porvat o vytouženou výhru.

Začátek zápasu byl lehce nervózní, ale v momentě, kdy se Február začal prosazovat svou kombinační hrou, udeřil dosti šťastně soupeř. Přihrávku, jež směřovala na útočníka Viktorky, si chtěl v klidu zpracovat Wydle, žel balón se mu propadnul pod nohou a osamocený hráč soupeře podél vyběhnuvšího gólmana poslal Viktorku do vedení.

Február se úvodního gólu nezaleknul, tlačil se do zakončení, ale zbrklost v koncovce a brankář soupeře mu nedovolili jediný gól. Do šancí se několikrát prodral Martin, dále Šimon, Jencek a ostatní hráči, ale většina střel směřovala buď vedle, nebo byla zblokována. Další rána přišla chvilku před přestávkou. Soupeř se po závaru před brankou Februáru lépe zorientoval a z blízkosti prostřelil Ikera v brance podruhé.

Ve druhém poločase Február stále věřil, že může výsledek obrátit, snažil se hrát po zemi, kombinačně s rychlým přechodem do útoku, ale branka Viktorie byla toho večera dobře uzamčena. Ve 45. minutě přidal soupeř třetí gól, ale zbývalo ještě dost času alespoň vyrovnat. Február nadále držel balón na svých kopačkách, ale své akce nedokázal zakončit gólem. Samotni před brankářem se ocitli např. Jencek, Šimon či Korkorán, ale i když udělali kličku gólmanovi, balón do sítě stejně neprotlačili.

Február tak po výsledku, kdy nebyl horším týmem, ale přesto prohrál, musel své oslavy návratu do páté ligy minimálně o týden odložit.

10. listopadu 2016 Zákostelní

Sestava: Iker – Šimon, Bohouš, Korkorán, Wydle – Martin, Jencek

Soupeř skóroval v 5., 27. a 45. min.