FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. k. FK Víťaz. február vs. 1.FC Tamu Pua A 0:2 (0:1)

Šimon — 11. 06. 2014

V devátém kole se Február střetl s jednoznačným leaderem tabulky, který v případě vítězství mohl předčasně slavit postup do 4. ligy. Přestože byl soupeř od začátku klání až do konce o něco fotbalovější, mohl Február při troše štěstí vybojovat alespoň remízu. To by však museli rolníci již konečně něco udělat s tragickou koncovkou, což se bohužel nestalo, a tak Február utrpěl po zásluze pátou letošní prohru.

Soupeř měl ve svých řadách několik vyloženě šikovných hráčů, kteří o sobě věděli a díky tomu občas snadno překvapili lehce strnulou obranu červenožlutých. Úvodní dvě vyložené šance naštěstí skončili špatným zakončením, což Február mírně povzbudilo a díky dobrému forčekingu si i on vytvořil několik střeleckých příležitostí. V největší šanci se ocitl Ondra, ale sám před gólmanem nedokázal dát své střele patřičnou razanci. K zakončení se rovněž dostal Šimon, Jencek a Michal, ale většina střel mířila doprostřed branky.

Bohužel další zdařilá akce Tamu Pua po lehkém zaspání obrany již slavila úspěch. Útočník soupeře dostal na hranici vápna o zlomek vteřiny více prostoru a přesnou střelou k tyči otevřel účet zápasu. Február se do konce poločasu snažil o odpověď, ale na kopačky se vkradla nervozita a poločas tak skončil těsným vedením soupeře. Naopak další velkou loženku měl hbitý útočník Tamu Pua, když dokázal obejít posledního Bohouše i Jansiče, ale jeho střela skončila jen na boční síti.

Druhá půle začala velmi nešťastně. Hned po rozehrání ztratil Február koncentraci, soupeř se kousek za půlkou dostal ke střele, jež lehce tečována zřejmě překvapila Jansiče a balón zapadl přesně za levou tyčku.

To poněkud zhatilo plány Februáru o možném brzkém vyrovnání, přesto se Február nepoložil a snažil se dále o steč branky Tamu Pua. Žel v úvodu druhého dějství se projevila větší fotbalovost soupeře a minimálně pět minut se Február pouze staticky bránil. Naštěstí střelky, které prošly pochytal Jansič, popř. šly mimo, takže skóre zůstalo neměnné.

Po chvilce se přeci jen Február oklepal a do konce zápasu si dokázal vytvořit minimálně pět ložených šancí, žádná však neskončila gólem. Nejprve od půlky postupoval na brankáře soupeře Jencek, v poslední chvíli byl však rozhozen obráncem a jeho střela zamířila k rohovému praporku. Poté se ve vápně k odraženému míči dostal Šimon a jeho halfvolej už už vypadal že bude gólový, ale v poslední chvíli byla jeho střela do odkryté branky zblokována. Poslední dvě dobré příležitosti měl Bohouš. Nejprve po Šimonově autu nebezpečně hlavičkoval do protipohybu brankáře, ale ten si s jeho pokusem se štěstím věděl rady. Poslední šanci měl po Šimonově přímáku opět Bohouš, žel v poměrně ideální pozici napálil balón metr nad břevno.

Závěr už si soupeř zkušeně pohlídal a Februáru nezbylo, než pogratulovat jistému vítězi a postupujícímu do čtvrté ligy.

4. června 2014 Hanspaulka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Wydle, Dědek – Ondra, Michal, Jencek

Soupeř skóroval ve 21. a 31. minutě.