FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9.k. FK Víťazný február vs. Blaženka spiders 2:3 (1:0)

Šimon — 13. 11. 2009

vlajka023-smaller • Zbytečně ztracené vítězství • Široké hřiště Zákostelní štěstí Februáru nepřineslo • Cajda s rozhodčími zásadně nediskutuje! • Naspeedovaný Kosťa mužem dvou tváří • Má na svědomí Kosťovy euforické stavy puchýřník lékařský? • Po ubráněném oslabení přišel agónie • Tři góly za osm minut… • Pavel snížení odmítnul: „Nebylo by čestné vstřelit gól do prázdné branky!“ • Smolná prohra zkomplikovala boj o záchranu •

Tak tuhle prohru si rolnické družstvo nezasloužilo. Na leadera skupiny vlítnul Február jako uragán, brzy vsítil úvodní gól a jen zbrklá koncovka ho obrala o minimálně třígólové vedení v první čtvrthodince. V druhém poločase však soupeř zázračně otočil utkání během osmi minut a Február již odpovědět nedokázal.

Celý první poločas, až na dvě ojedinělé šance soupeře v závěru, patřil jednoznačně červenožlutým. Prostorné hřiště Zákostelní Februáru plně vyhovovalo a svým zodpovědným přístupem a neustálým pohybem všech hráčů si rolnické družstvo vytvářelo jednu šanci za druhou. Navíc první útok, kdy skvěle zakombinoval Cajda se Šimonem, skončil Kosťovou šancí, kterou orel z Lógaru se štěstím proměnil a Február se tak ujal brzkého vedení 1:0.

Blaženka nemohla na nadšeně hrající kolchozníky najít patřičnou obranu a v úvodní čtvrthodince se hrálo de facto jen na polovině pavouků. Do další vyložené šance se dostal štírek Wydle, žel nastřelil jen nohy padajícího brankáře, Wydleho střela se poté odrazila k Šimonovi, jenž pohotovou střelou zazvonil o levou tyč branky Blaženky. Další break v podání Cajdy a Kosti byl zakončen razantní Kosťovou střelou, která byla jen o kousek vyšší, než by bylo potřeba. V další šanci zazvonil pro změnu Cajda tyčí, k nebezpečným střelám se ještě dostali Šimon a Bohouš, ale druhý gól nebyl Februáru souzen.

Pavouci se přeci jen trochu rozehráli v závěru poločasu, kdy si vypracovali po chybách Februáru ve středu hřiště dva nadějné breaky, ale nepřesná koncovka jejich útočníků je připravila o vyrovnání. Začátek druhého poločasu byl poměrně vyrovnaný, soupeř zvýšil důraz, ale vyloženou příležitost si vypracovat nedokázal. Ve 40. minutě se náhle vytratil sportovní duch z vysočanského kolbiště. Bez balónu faulovaný Šimon se ohradil proti takovému způsobu hry soupeřova hráče, načež vznikla nepatřičná strkanice, v níž se ujal role ochránce Kosťa a za svoji neadekvátní reakci byl bohužel vyloučen. Soupeřův hráč vyváznul jen se žlutou kartou a Blaženka tím pádem měla možnost 20 minutové přesilovky.

Pro Február se udržení vítězství na rozlehlém vysočanském hřišti jevilo jako hodně tvrdý oříšek, naštěstí se po pěti minutách přesilovky nechal za další faul ze zadu bez balónu vyloučit prvně žlutě potrestaný hráč Blaženky a síly na hřišti se tak vyrovnaly.

Bohužel o to více prostoru získal nejlepší hráč pavouků a během osmi minut dokonal svým hattrickem nevídaný obrat. První gól padnul po nedorozumění obránců Februáru a následná dorážka skončila poprvé se štěstím za Jansičovými zády. Druhý gól padnul po nedůsledném krytí Bohouše a Šimona útočníka Blaženky a třetí gól padnul po šťastné teči střely pavouků, která původně mířila kamsi na rohový praporek.

V závěru zápasu se ještě zranil Dědek se Šimonem, a tak poslední čtyři hry schopní kolchozníci se vrhli do poslední steče, chtějíce alespoň vybojovat cenný bod. Málem se jim to nakonec podařilo – stačilo jen aby Cajdova střela mířící do tyče byla o trochu přesnější anebo aby Pavlova dorážka po ideální Cajdově přihrávce trefila branku. Bohužel se tak nestalo, Cajdův gól na 2:3 přišel již příliš pozdě a Február tak utrpěl další dosti zbytečnou prohru.

Při následném posezení u vysočanské radnice nebylo příliš nikomu do smíchu, a tak se brzy všichni rolníci rozutekli do svých vyhřátých domovů.

10. 11. 2009 Zákostelní

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel, Dědek – Cajda, Kosťa, Wydle

Góly: 1. Kosťa (Cajda, Šimon), 59. Cajda (Pavel)

Soupeř obracel výsledek z 0:1 na 3:1 v 45., 46. a 53. minutě.