FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. k.: FK Víťazný február vs. Dromedarians 4:1 (3:1)

Šimon — 07. 06. 2011

gojko-small• Po pěti kolech konečně výhra • S černými společenskými tričky Február neprohrává • Kouzlo trenéra Jirky Caithamla konečně zapůsobilo • Zranění Cajdy pokazilo vítězné oslavy • Neprůstřelné Gojkovy lyžařské rukavice • Baltík s Jenckem opět řádili • Bohouš tentokrát bez dlouhé kličky • Teplé Krušovice se na oslavu opravdu nehodily • Chuť Februáru spravil až Weissbier v Jihoměstském pivovaru • Čihaře Bohouše nechávají straky klidným •

Přestože hrál Február v 9. kole většinu zápasu bez možnosti střídání, nedal soupeřovi šanci a po zásluze si připsal druhé letošní vítězství. Bohužel Február stále bojuje o setrvání v šesté lize a teprve poslední dvě kola rozhodnou, zda kolchozníci nepřepálili zimní přípravu a zda si uchovají účast v šesté lize i pro podzimní sezónu.

Február do důležitého zápasu vstoupil, jak se patří a od prvního hvizdu se důrazně tlačil do koncovky. První velkou šancí pohrdl po Šimonově přihrávce zcela osamocený Baltík, ale druhá velká příležitost červenožlutých již skončila gólem. Do rozhozené obrany si na ideální Baltíkovu přihrávku naběhnul Cajda, posadil si gólmana na zem a do prázdné branky vsítil první branku utkání.

Bohužel hned vzápětí si Cajda přivodil zranění kolene a z utkání byl nucen odstoupit. Od té chvíle hrál Február bez možnosti střídání, na hře to ale zpočátku nebylo příliš patrné. Soupeř sice dokázal na úvodní branku odpovědět zdařilou tečí po autovém vhazování, která znamenala vyrovnávací gól, ale jinak byl daleko nebezpečnější Február.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, po zdařilé akci po ose Wydle – Jencek – Šimon se balón dostal k zakončujícímu Baltíkovi a ten přesnou ranou levačkou k tyči poslal červenožluté opět do vedení. Krátce poté se připomněl Jencek, když obranou Velbloudů prošel jako by se nechumelilo a jeho prudká přihrávka našla zcela osamoceného Baltíka, který se štěstím vsítil svůj druhý gól.

Soupeř dokázal v prvním poločase odpovědět dvěma nebezpečnýma střelami, ale na pozorného Gojka si nepřišel. Posléze se trochu bezradní Dromedarians uchýlili veskrze jen k nákopům, které naštěstí nebyly nikterak nebezpečné. Naopak na druhé straně dokázal ještě Bohouš zazvonit po teči obránce břevnem, k několika dalším střelám se rovněž dostali Baltík, Jencek a Šimon, ale poločasové skóre 3:1 se již neměnilo.

Ve druhé půli pokračoval obraz hry z dějství prvého, jen oběma stranám v horúcím podvečeru kvapem ubývalo sil. Soupeř se sice snažil o snížení stavu, ale pozorná obrana nepustila na Gojko Mitiče téměř žádnou střelu. Největší ohrožení branky Februáru znamenala obranná Šimonova hlavička, která se naštěstí jen otřela o břevno Telgártu.

Naopak útoky Februáru byly stále nebezpečné, ale stará známá bolest Februáru – neproměňování šancí – se opět ozvala a uklidňující gól stále nepřicházel. Největší šanci doslova zahodil hlavičkující Bohouš, když ho dokonalým autem vybídnul ke skórování Wydle, ale ani ze dvou metrů nedokázal obávaný hlavičkář trefit branku. Další příležitosti měli na svých kopačkách všichni hráči Februáru, ale nakonec se ujala až souhra Šimona s Jenckem, kdy pohlednou akci zakončil druhý jmenovaný gólovou střelou mezi nohy vyběhnuvšího gólmana.

Zbytek zápasu se víceméně jen dohrával z povinnosti. Soupeř sice ještě jednou dokázal rychlým breakem se šťastnou koncovkou ohrozit hlavičkou branku Februáru, ale útočník Velbloudů jen nechal vyniknout pozorného Vojtu.

Február si tak konečně po dlouhé době připsal důležité vítězství a můžeme jen doufat, že v posledních dvou kolech naváže na tento utěšený výkon a dá zapomenout nepovedenému vstupu do soutěže.

2. 6. 2011 Mikulova

Sestava: Gojko – Šimon, Bohouš, Cajda – Baltík, Jencek, Wydle

Góly: 6. min Cajda (Baltík), 15. Baltík (Šimon), 19. Baltík (Jencek), 52. Jencek (Šimon)

soupeř skóroval v 10. minutě