FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9.k.: FK Víťazný február vs. Killing Power 1:4 (0:4)

Šimon — 12. 06. 2008

• Prohra 1:4, standardní výsledek Víťazného februáru? • Slečna recepční štěstí nepřinesla • Za 20 minut čtyři fíky, hůůů, to byla jízda! • Zbrklá koncovka opět nedovolila víc jak jeden gól… • Třetí prohra v řadě, skóre 2:11, to nezní dobře • Kde se zadrhlo soukolí? • Kdo pozvedne splihlý prapor ? • Smutek zapit v legendárním proseckém Výměníku • Hanka ani Pumpa tentokrát nepřišly… •

Po nešťastných dvou minulých prohrách, kdy Február nebyl horším týmem, si rolníci z Telgártu velmi uvědomovali důležitost dalšího kola v boji o záchranu. Bohužel za 20 minut utkání bylo jasné, že ani tohoto večera na body nedosáhnou.

Zkušený tým Killing Power, se kterým Február v minulosti uhrál dramatickou remízu 1:1, vlítnul na Február bez jakéhokoliv ostychu. V první čtvrthodince se držel osvědčeného hesla v malém fotbale, že každý útok je třeba zakončit a to nejlépe střelou po zemi. Během prvních chvilek dvakrát vystřelil k tyči a dosti lacino vedl 2:0.

Február je na podobnou sprchu z kraje utkání v poslední době dosti zvyklý, proto to s hrou kolchozníků příliš nezacloumalo – jeho hráči postupně přebírali iniciativu a dostávali se rovněž k zakončení. Bohužel střely rudých mířily (jako vždy) až kamsi za Ural, málokterý balón mířil do prostoru branky, o umístění do nižší poloviny ani nemluvě.

V době největšího náporu však přišla další morová rána. Dosti přísný přímý kop prošel kolem zdi a zapadl potřetí do Jansičovy sítě. Další šance soupeře následovaly v zápětí – čtvrtou střelu na branku Jansič vyrazil, ale následný útok již skončil čtvrtým gólem. Kolem Dědka se obtočil nejlepší hráč soupeře a přesnou střelou do vinglu rozhodl o osudu utkání.

Ve zbylých deseti minutách hrál opět prim Február, ale ani největší šance Fífy, Baltíka a hlavně Cajdy (zívající prázdnou branku minul o půl metru) neskončily gólem.

Ve druhé půli hrál soupeř již jen údržbu, občas se dostal do zakončení, ale gól už vstřelit nedokázal. Naopak Február chvílemi hrál pohledný fotbal, ovšem jen po hranici šestnáctky, neboť všechny jeho střely chytil pozorný gólman Vražedné síly anebo mířily vysoko do haluzí okolní dřevin.

Do největší šance Februáru se dostal Bohouš, ale ze dvou metrů trefil jen pupek vyběhnuvšího brankáře. Pěknou střelou se po rozehrání přímého kopu blýsknul Cajda, ale horní roh branky minul o půl metru.

Čestný úspěch rudých vsítil po Cajdově výborném napadání Fífa, ale to bylo zoufale málo. Za zmínku ještě stojí Dědkův precizně zahrávaný přímý kop, ale ruce vítězoslavně nad hlavu rovněž nezvedl.

Február si připsal další ostudnou porážku 1:4, která mu značně zkomplikovala boj o záchranu.

4. 6. Novoborská

Sestava: Jansič – Bohouš, Dědek, Pavel, Wilda – Fífa, Baltík, Cajda

Góly: 45. Fífa (Cajda); soupeř skóroval ve 2., 6., 15. a 19. minutě