FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. k.: FK Víťazný február vs. Praga Calcio CC 1:0 (1:0)

Šimon — 17. 11. 2011

jencek-small• Smogová mlha zapomnění Február nezastavila • Na důležité sedmé vítězství stačil jediný zdařilý Jenckův volej • Nepříjemná Bohoušova a Dědkova svalová zranění • Nemocemi zdecimovaný Telgárt vítězství doslova vydřel • Šimon v brance příliš práce neměl • Vítězství oslaveno v komorní atmosféře U tří soudků • Oblíbený Bráník opět nezklamal •

V důležitém utkání v nepropustné smogové mlze uhájil Február své postupové ambice. Nemocemi sužovanou sestavu postihla navíc v průběhu zápasu dvě nepříjemná zranění Bohouše a Dědka. Přesto Február, který dohrával utkání de facto se čtyřmi hráči v poli, nedovolil svému soupeři skórovat a nakonec se tak mohl radovat z hubeného vítězství 1:0.

Červenožlutí se brzy díky povedenému Jenckovu voleji po Bohoušově vhazování ujali vedení 1:0 a zdálo se, že své vedení co nejdříve navýší. V dobrých příležitostech se ocitl Cajda a Michal, ale branka z toho nebyla. Bohužel chvíli poté se zranil Bohouš a byl nucen odstoupit ze zápasu. Bez možnosti střídání se Februáru nadále rval o své sedmé letošní vítězství a přestože se hra postupně vyrovnala, větší šance byly přeci jen na straně Februáru.

Soupeř si v první půli kromě pár střel z dálky vypracoval jedinou tutovku, ale tu mu skvělým zákrokem zneškodnil toho dne chytající Šimon. Závěr poločasu s sebou opět přinesl šance na polovině soupeře, ale brankář Calcia se také nenechal zahanbit a střely Michala, Filipa a Jencka dokázal vytěsnit na rohový kop.

Ve druhém poločase se hra rozkouskovala do množství osobních soubojů, přibylo faulů zejména ze strany Februáru a soupeř zahrával ve druhém dějství několik nepříjemných standardek. Naštěstí z nich nic vážného nevzešlo, nejzdařilejší střela Calcia skončila na levé tyči branky Februáru.

K závěru zápasu se ke vší smůle zranil i bojovník Dědek, jeho pohyb byl po hřišti značně omezený, chvílemi se dokonce i zdálo, že paroduje slavného šlechtice Joffrey de Peyrac, ale nakonec málem vstřelil druhý gól zápasu. Soupeři totiž nezbylo, než k závěru hru otevřít, ale velmi nadějné breaky Februáru nepochopitelně gólem neskončily. Vedle šance Dědka, který se ocitl tváří v tvář gólmanovi a neuspěl, zahodil i obrovskou šanci Jencek, jenž mírně dezorientován minul po lahůdkové Cajdově přihrávce zcela odkrytou branku. Další šance měli ještě Michal a Jencek, ale druhý gól v zápase již nepadnul.

Nakonec tak družstevníci uhájili důležité vítězství a pro následující desáté kolo si tak udrželi svoji druhou pozici v tabulce. Doufejme, že zranění pilířů obrany Bohouše a Dědka nebudou tak těžká a do následujícího kola nastoupí.

15. 11. 2011 Běchovice

Sestava: Šimon – Bohouš, Dědek, Cajda, Jencek – Filip, Michal

Gól: 4. min Jencek (Bohouš)