FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9.k. FK Víťazný február vs. s. Oliver A 3:4 (1:2)

Šimon — 09. 06. 2010

honza-small• Smolná sezóna nezná hranic • Ospalý zápas rozhodla malá touha Februáru po vítězství • Zakončení opět bolavou patou červenožlutých • Gojkovo bodýlko vrátilo rolníky do hry • Bohouš s Baltíkem jenom zvonili tyčemi • Šimon toho v Dědkových španělských botách příliš nepředvedl • Gojkův dárek Adéle k životnímu jubileu: návštěva hospody U Radnice • Gojko: „Při degustaci piva nezapomeňte na vpád a ocásek!“ • Kterak Mikeš s Bobšem o trakař přišli • Nezapomenutlné kouzlo Kokešových tepláků • Nejlepší turecký med mají na pouti v Mnichovicích • Vyrůstal Wydlo v Mastných krámech? •

Seriál „Jak zbytečně prohrát zápas“ měl v režii Februáru v devátém kole Hanspaulky další zajímavé pokračování. Přestože kolchozníci z kraje zápasu rychle prohrávali 0:2, byli po zbytek zápasu lepším teamem a jen jejich neschopnost dotáhnout akci do gólového konce zapříčinila letos již čtvrtou porážku.

Úvodní dva góly soupeře lze přičíst nekoncentrovanosti obránců Februáru v prvních minutách vedrem poznamenaného utkání. Navíc v době výkopu se na hřišti motalo všehovšudy pět hráčů Februáru, což je v systému pět plus jedna krapet málo. Nu což, neděle byla prosluněná a plovárny praskaly ve švech.

Ale po pořádku. První gól byl dosti smolný, po autovém vhazování propadnul balón mezi Šimona a Jansiče a nikým neatakovaný kapitán soupeře prostřelil vyběhnuvšího Higuitu. Február se zkraje utkání nemohl srovnat a po rohu na polovině Oliveru došlo k dalšímu kiksu. Bohouš se s Wydlem nedohodnul na bránění osamoceného útočníka soupeře, a ten si tváří v tvář Jansičovi věděl rady i podruhé.

Teprve poté se Február probudil a začal něco hrát, navíc měl k dispozici už dva hráče na střídání a v teplém počasí dokázal lehce pomalejšího soupeře přehrávat. Obrovskou šanci měl nejdříve Šimon, který si naběhnul na Wydleho pas, žel jeho střela mezi nohy brankáře Oliveru jen těsně minula levou tyčku. Do dalších šancí se dostali hlavně Baltík, Bohouš, Honza a Michal, ale nakonec se ujala až Gojkova dorážka opuštěného balónu ve vápně soupeře – 1:2.

Netrvalo dlouho a Gojko mohl střelou po rozehrání přímého kopu vyrovnat, ale balón jen lehce líznul spojnici branky. Soupeř občas zahrozil z rohových kopů, ale vyloženou šanci si v první půli již nevypracoval.

Druhý poločas pokračoval v duchu konce prvního. Február se snažil kombinovat, soupeř se soustředil na nakopávané balóny na vysunutého útočníka. Po prvních náznacích šancí konečně gólově udeřilo. Honza si dvakrát narazil se Šimonem a umístěnou ranou k levé tyči srovnal na spravedlivých 2:2.

Hned vzápětí mohli jít kolchozníci do vedení, ale Baltík, který postupoval sám na brankáře Oliveru zazvonil jen pravou tyčí soupeřovy branky. Obrovskou šanci si rovněž vypracoval Bohouš, jeho dravý průnik ale gólem neskončil, neboť ze čtyř metrů dokázal branku přestřelit o dobrý půlmetr.

Soupeř se poté přeci jen více osmělil, a hrozil zejména střelami ze střední vzdálenosti, se kterými si však pozorný Jansič dokázal poradit. Bohužel pohroma přišla po rohovém kopu, kdy střela Oliveru prošla přes bránícího Baltíka i Šimona a balón potřetí se štěstím zapadnul do branky Februáru. Rolníci z Telgártu se nestihli ani rozkoukat a po Bohoušově nakopnutí soupeře se kopala pentle. Tu Oliver bezpečně proměnil a z vyrovnaného zápasu se Február opět dostal do dvougólového manka.

Závěr utkání sice patřil červenožlutým, času bylo poměrně dost, ale kromě dvou šancí toho Február příliš nepředvedl. Nejprve parádní střelou snížil kanonýr „Wydlo“ a hned vzápětí mohl rozjásat fanynky kolchozníků Bohouš, žel jeho hlavičku vyrazil nejistý brankář Oliveru jen do levé tyčky své branky. Závěrečný nápor kolchozníkům příliš nevyšel, a tak utkání, v němž Február nebyl horším teamem, skončilo další zbytečnou prohrou 3:4.

Posezení po zápase bylo plné rozepří – Bohouš s Cajdou se hodinu dohadovali, kdo měl blíže k podání balónu, Gojkovi pak zřejmě vadila nevybíravá společnost Februáru, a tak s Adélou odešli k žižkovské Radnici (o sňatku prý nebyla řeč). Teamový duch byl naštěstí zachráněn, většina kolchozníků si rovněž našla cestu do vyhlášeného žižkovského restaurantu, a společně tak všichni ochutnali turecký med.

6. 6. 2010 Pražačka

Sestava: Jansič –Šimon, Bohouš, Wydle, Gojko – Michal, Baltík, Honza

Góly: 16. Gojko (Michal), 34. Honza (Šimon), 58. Wydle (Bohouš)

Soupeř skóroval v 6., 8., 49.(penalta) a 52. minutě