FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9.k. FK Víťazný február vs. Traktor humus B 2:3 (1:2)

Šimon — 14. 12. 2010

cajda-messi• Smutný děkanský příběh s ještě smutnějším koncem • V areálu SK Nusle Február nevyhrává • Traktor ve všech čtyřech vzájemných utkání Február dokonale rozoral • Nešťastník Cajda opět zraněn • Děravá obrana tentokrát neobstála • Příští týden opět na Děkance… • Ponurá jízda Prahou zakončena v holešovické Rustice • Bohouš si jalapeňos nemohl vynachválit • Dědek na smažený sýr čekal marně • Má birell blahodárný vliv na Jansičovo zdraví? •

Děkanka, Děkanka, Děkanka. Po osmé bez bodu. Za chladného listopadového počasí sehrál Február další žalostnou děkanskou bitvu, z níž opět odešel poražen. Navíc se opět zranil špílmachr Februáru Cajda, jehož účast ve zbývajících zápasech podzimu je téměř nemožná.

První půle začala pro Telgárt pohromou. Červenožlutí tak dlouho otáleli na polovině hřiště s rozehrávkou, až se balónu zmocnil soupeř a rychlým útokem se dostal do přečíslení, které hravě využil – 0:1. Február se sice po vstřelené brance vzpamatoval, ale robustní hráči Traktoru si hlídali prostor před vlastním vápnem a Február tak ohrožoval brankáře soupeře jen střelami z dálky.

V polovině poločasu chyboval při rozehrávce Šimon a soupeř opět rychlým breakem přečíslil statickou obranu Telgártu a v poklidu zvýšil na 2:0. Februáru nezbylo než zvýšit úsilí, ale proti o několik kil silnějšímu soupeři to šlo velmi ztuha. Naštěstí v závěru půle přihrál Šimon Michalovi, který střelou z těžkého úhlu poprvé překonal spícího gólmana Traktoru.

Druhý poločas zahájil Február náporem, ale výsledkem bylo jen několik rohových kopů, při kterých se rolníci příliš neprosadili. Vzápětí se ale na Február usmálo štěstí. Záhadným způsobem rozehraný přímý volný kop byl možná nacvičeným signálem, ale jeho průprava jistě nebyla natrénována. Balón z místa rozehrání nejprve doputoval od Cajdy až do rohu k schovanému Baltíkovi, od něhož se dostal zase zpět na místo původního rozehrání. Nakonec pumlíč šťastně napálil Cajda a rázem bylo srovnáno.

Po vyrovnaném gólu byla hra obou mužstev vyrovnaná, bohužel brzy se po nešetrném zákroku zranil Cajda a Február hrál od té chvíle bez možnosti střídání. Obě strany se prezentovaly několika nadějnými střelami, ale brankáři si se všemi pokusy snadno poradili. Bohužel čtvrt hodinky před koncem přišla třetí gólová radost soupeře. Útočník Traktoru si u postraní lajny vybojoval před Bohoušem trochu prostoru a střelou bodlem z velmi ostrého úhlu překvapil nic netušícího Jansiče.

Po vstřeleném gólu spadla na hráče Februáru trochu deka, na polovině Traktoru si často počínal značně bezradně, o vyložených šancí nemohla být ani řeč. Zápas tak bohužel dospěl k další, nutno říci, že zasloužené prohře, neboť tentokrát si Február vyhrát opravdu nezasloužil. Příští týden budou mít červenožlutí poslední letošní možnost nápravy na prokletém děkanském plácku. V Bohoušově oblíbené Rustice toho dne nebylo příliš co oslavovat, a tak se hráči Februáru brzy rozprchli do svých domovů.

18. 11. 2010 Děkanka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Cajda – Michal, Baltík

Góly: 26. min Michal (Šimon), 35. Cajda (Baltík)

Soupeř skóroval ve 2., 14., 46. min.