FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. k.: FK Víťazný február vs. Yamato Day 0:1 (0:1)

Šimon — 02. 06. 2009

gojko-small • Z Pražačky opět bez bodu • Třetí letošní prohra Februáru 0:1 • Fotbalovější Yamato zvítězilo darovaným gólem • První poločas si kolchozníci za klobouček nedají • Bojovnost body Februáru nezajistila • Nejrychlejší sprint předvedl Bohouš • Gojko: „Taktika opírání se o tyč málem přinesla ovoce!“ • Kosťa vyrovnání odmítl • Parkující Milda: „Modrý pruh znám jenom z dopisů ve své schránce…“ • Dědkova víkendová výbava: spacák a pytel šprcek • Soňa ví, Soňa ví, jak je seno voňavý • Gojkova anamnéza postrachem počestných dívek •

V devátém kole jarní sezóny se Február střetl zřejmě s nejsilnějším týmem 6.J ligy a ač dělal co mohl, na bodový zisk to tentokrát nestačilo. Hráčů Yamato Day bylo zejména v prvním poločase plné hřiště a jen bojovnost v obraně Februáru nedovolila soupeři střelit více než jednu branku.

Úvod utkání patřil jednoznačně soupeři. Přesnou kombinací a pohybem vnutil Februáru svojí hru, kterému první čtvrthodinu nezbylo nic jiného než poctivě bránit. Naštěstí kolchozníci nepouštěli soupeře do vyložených šancí, Yamato Day stříleli hlavně ze střední vzdálenosti a nutno říci, že hodně nepřesně. Februáru při snaze zaútočit nezbylo nic jiného než nakopávat dlouhé míče na hranici vápna, což pochopitelně k ničemu nápaditému příliš nevedlo.

Když chtěl Šimon změnit stereotypní způsob rozehry, přišla pohroma. Přízemní přihrávkou chtěl vybídnout Wydleho k breaku, avšak soupeř nepřesný balón vystihnul a v přečíslení se valil na Jansičovu branku. Útočník Yamata se příliš nerozmýšlel a přesnou střelou k pravé tyči zaslouženě otevřel skóre. Inkasovaná branka kupodivu prospěla spíše Februáru. Partyzáni z Telgártu přeci jen začali hrát trochu důrazněji a soupeř (zřejmě již trochu ukolébán vedením) naopak mírně polevil. Přesto si Február do konce poločasu kromě několika nepřesných střel nevypracoval žádnou výraznou šanci.

Poločasová přestávka přišla kolchozníkům vhod, taktická porada byla vedena tím správným směrem a hra Februáru ve druhé půli už přeci jen připomínala trochu fotbal.

Hned zkraje poločasu se osamocený ve vápně objevil Kosťa, který chtěl těžkou Šimonovu přihrávku napálit v horizontální poloze hned z první, avšak jeho nůžky střihly naprázdno. Další červenožluté střely následovaly po konečně trochu nápaditém rozehrání přímých volných kopů, ale ani jeden z trojice Bohouš, Šimon a Wydle netrefil branku soupeře.

Yamato Day na druhé straně také příliš nezahálelo a nebýt připraveného Jansiče, mohlo být zle. Naštěstí obrana Februáru nepustila za druhý poločas protivníka do vyložené šance – hráči Yamato Day stříleli z pozic daleko před hranicí vápna.

Největší šanci druhého poločasu promarnil nakonec Kosťa, kterého ke skórování vyzval důrazně hrající Gojko Mitič, žel rybář ze Zelenče o svou šanci spíše zakopnul…

Poslední slovo měl na kopačce Wydle, ale jeho křížná střela jen orazítkovala pravou tyčku a Február si tak připsal letošní čtvrtou porážku.

Je třeba říci, že si soupeř vítězství svým pohybem a fotbalovostí zejména v prvním poločase zasloužil, přesto při troše štěstí mohl Február vybojovat alespoň bod.

Tisková konference po zápase tentokrát probíhala v holešovické Kovadlině, kde si vzal slovo specialista na výživu Dědek, který po krátké přednášce o zdravé výživě a prevenci před cholesterolem, obezitou, vysokým tlakem a infarktem naordinoval ostatním kolchozníkům pečená žebírka zalívaná jedenáctkou Zlatopramen.

31. 5. 2009 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Pavel, Šimon, Wydle – Míla, Kosťa, Gojko, Robin

Gól: Jediný gól utkání vstřelil soupeř v 19. minutě.