FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: FK Víťazný február vs. 1. FC Viktor 2:4 (1:2)

Šimon — 08. 06. 2007

• Hůř už být nemůže? • Třetí prohra v řadě! • Souboj „vítězných“ týmů vyzněl jasně pro 1. FC Viktor • Prohra nahrazena velkou žranicí ve vyhlášené Kácovské hospůdce! • Nejlepší byl ovar a prejt • Sedm chodů vyhládlému Februáru nestačilo • Nášup v podobě pečené kachny neměl chybu • To jste ještě nežrali! • Dvoukolák výslužky na závěr •

Radost z dobře rozjeté sezóny se v posledních třech zápasech postupně vytratila a Február tak stále marně tápe a hledá ztracenou formu ze začátku sezóny. V devátém kole letošní Hanspaulky se Telgárt-Švermovo představil ve velmi špatném světle, k čemuž nejvíce přispěly školácké chyby při obdržených gólech a zejména hra na náhodu při útočných snahách mužstva.

Přitom začátek zápasu nevypadal vůbec marně, kolchozníci si vypracovali řadu nebezpečných šancí, ale nepřesná koncovka je připravila o vedoucí branku. Nejblíže měl ku gólu kanonýr Milan, ale nedostál své pověsti a ze tří metrů záhadně vysoko přestřelil. Přesto se nakonec Február radoval z úvodního gólu zápasu, když Šimonův aut proletěl přese celé pokutové území až k Lukymu, který zachoval chladnou hlavu, a bezpečně trefil odkrytou branku – 1:0.

Poté však robotníkům došel dech a zejména nápaditost v útočné fázi, a tak po zbytek poločasu udával tempo hry soupeř. Před Jansičovou brankou byli hráči Viktoru daleko důraznější a rychlými narážečkami (často s notnou dávkou štěstí) si vytvářeli řadu šancí. Nakonec udeřilo z nevinného autu, kdy Šimon neuhlídal vysokého útočníka soupeře a ten lehkou tečí srovnal.

Po pár minutách bylo ještě hůře. Cajda čelem k Jansičovi tak dlouho váhal s odkopem, až ho útočník soupeře předskočil a snadno strhnul vedení na stranu Viktoru. Do konce poločasu se ještě Február zmohl na pár střel, z nichž nejnebezpečnější byla Cajdova tyčka, ale skóre se již neměnilo.

Druhou půli opět lépe zahájili partyzáni z Kralovej hole, avšak elán jim vydržel jen prvních pár minut a poté byl opět lepším týmem soupeř. Přesto se pár šancí urodilo. Ve své typické nadějné pozici na zadní tyči se objevil Bohouš, ale letošní jaro je pro něj zřejmě zakleté, a tak ani tentokrát netrefil hlavou míč ideálně. Ke střele se ještě dostal Cajda a Baltík, ale jinak se spíše hrálo před Láďovou brankou.

Přesto se nakonec z ničeho nic zrodilo šťastné vyrovnání. Baltík rychle hodil přesný aut na Bouřku, který pohotovou střelou srovnal skóre. To bylo však ze strany červenožlutých vše. Soupeř naopak nápaditě využíval standardní situace a chybnou rozehrávku Februáru. Po jednom z mnoha autů se útočník Viktoru položil krásně do střely, a přestože Láďa balón vyrazil, s pomocí tyče se nešťastně dostal již za brankovou čáru – 2:3.

Ze strany Telgártu to poté již byla křeč a další chyba v rozehrávce poslala záhy Viktor již do dvoubrankového vedení. Bohužel tento zápas byl jedním z nejhorších letošních představení Februáru, a tak doufejme, že hůře už být nemůže a konečně se snad v příštím kole Víťazný Február odrazí ode dna a slavně zvítězí!

4. 6. Pankrác

Sestava: Jansič (Láďa) – Šimon, Pavel, Bouřka, Bohouš, Cajda, Dědek - Milan, Luky, Robin, Baltík

Góly: Luky (Šimon), Bouřka (Baltík)