FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: FK Víťazný február vs. Nounejm 2:9 (0:4)

Šimon — 22. 11. 2007

• Debakl na Tempu • Ostuda! • „Bezejmenný tým“ smetl útočným uragánem poslední postupové naděje Februáru… • Šimon definitivně mimo hru… • Zraněními oslabená obrana Telgártu neměla šanci • Černý den gólmanů • Cajda s Mílou na vše nestačili… • Kosťa metal parakotouly zbytečně • Další nášup už v Běchovicích? •

Již třetí zápas v řadě skončil pro Február porážkou, tentokrát však hra červenožlutých neměla s fotbalem nic společného. Február držel krok pouhých deset minut, poté již byl zápas jen otázkou: „Kolikpak banánů si robotníci oloupou?“.

Zraněními zdecimovaný tým Februáru nastoupil v prvním poločase s Kosťou v brance a jen se dvěma náhradníky na lavičce. Hra zpočátku vypadala vyrovnaně, žel nebyl by to v poslední době Február, aby si první gól nevstřelil sám. Kosťa co by gólman ukvapeně rozehrál na nohu útočníka Nounejmu, při snaze vykrýt mu střelu navíc zakopnul o vlastní nohu (nebo o drn na umělce?), a tak měl soupeř snadnou úlohu trefit zívající branku. Míč však netrefil ideálně, přesto nakonec šouravá střela zapadla přímo k tyči – 0:1.

Červenožlutí se z inkasovaného gólu nepoložili, naopak si vytvořili řadu střeleckých příležitostí. Nejvíce se činili Luky s Milanem, ale buď těsně míjeli branku anebo byl v pohotovosti pozorný brankář Nounejmu. Největší šanci po vyšachování celé obrany Nounejmu měl na noze Cajda, leč na poslední chvíli tečovaná přihrávka mu nesedla, a tak jeho střela šouračka záhadně neskončila v odkryté brance. Po deseti minutách vystřídal Kosťu v brance přikvapivší Jansič, ale na míč si pořádně šáhnul až v momentě, kdy ho po brejku soupeře lovil ze své sítě – 0:2.

Další pohroma přišla hned v zápětí. Při pokusu o kličku si vyhodil zraněné koleno Šimon a letošní sezóna pro něj definitivně skončila.

V tu chvíli si nepříliš sehraná obrana ve složení Kosťa, Cajda, Pavel, Dědek (hrající rovněž se zraněným kolenem) nevěděla s útočníky Nounejmu příliš rady, a tak ve zbytku poločasu nasázel soupeř další dvě pohledné branky.

Zkraje druhé půle si Jansič nešťastně srazil pátý gól do své branky a de facto bylo po zápase. Ostudu se snažili odvrátit Míla a zejména neskomírající rychlík Cajda, ale jejich dva povedené góly znamenaly jen dočasné snížení na 2:5. Vzápětí vyvinul Február poměrně intenzivní tlak, ale své největší šance nedokázal proměnit (Cajda, Luky, Míla, Kosťa), a tak se po krátkém intermezzu slova znovu ujali hbití hráči soupeře. Od stavu 2:7 Február již rezignoval na obranu, snažil se alespoň vstřelit gól, ale toho večera mu nebylo souzeno si ani dvakrát po sobě přesně přihrát…

Konečné skóre 2:9 je bohužel plně oprávněné a postup do páté ligy se tak odkládá minimálně o půl roku. Doufejme, že v příštím kole v Běchovicích se červenožlutí konečně proberou a zkusí si zase zahrát fotbal a nikoliv úsměv vzbuzující plácanou.

19. 11. Tempo

Sestava: Jansič (Kosťa) – Cajda, Pavel, Dědek, Kosťa (Šimon) – Luky, Míla, Robin

Góly: Míla (Cajda), Cajda (Míla)