FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: FK Víťazný február vs. Šachta UK 0:1 (0:0)

Šimon — 09. 01. 2013

ded-barcelona-smallVýsledkem 0:1 si Február značně zkomplikoval svůj boj o udržení, nejhorší je, že kdyby partyzáni z Telgártu jenom o maličko chtěli víc ze sebe vyždímat, nikdy by tento zápas nemohl skončit touto těsnou prohrou. Február ale ve druhém poločase přestal téměř hrát a podtrhnul tak letošní nelichotivou bilanci z dříve tolik oblíbených Běchovic – jedna remíza a dvě těsné prohry.

První poločas byl ze strany Februáru téměř dokonalým vystoupením, nebýt nepřesné koncovky, mohli družstevníci po prvních 30 minutách vést 3:0 a bylo by po zápase. Žel v koncovce dvakrát Jenckovi a Michalovi zvonila tyč, v dalších příležitostech zklamali několikrát Bohouš, Šimon, Baltík a také Dědek, jenž z úrovně vápna zcela osamocen nedokázal své střele dát patřičnou gólovou razanci.

Soupeř byl kromě několika hlaviček z prostoru zadní tyče zcela bezzubý, na Jansiče nešla jediná přímá střela, a tak poločas skončil z hlediska Februáru naprosto zbytečně 0:0.

Ve druhém poločase ubývalo oběma družstvům sil, fotbal byl velmi nepřesný, k nehezké hře ve druhém poločase přispěla i neochota Šachty hrát fotbal. Jejich neustálé stěžování si a polehávání na hřišti i za stavu 0:0 bylo velmi demotivující.

Bohužel Február ve druhém poločase přestal hrát aktivně a k ohrození branky Šachty se téměř nedostal. To Šachta ve 47. minutě dokázala vydařeným halfvolejem vsítit dosti lacino vedoucí branku a tento stav ji pochopitelně stačil ke štěstí. Průtahy při rozehře, povídání s rozhodčím a válení se po hřišti přibralo na intenzitě a Február byl pochopitelně čím dál tím nervóznější.

Šanci na vyrovnání měl dvakrát Šimon, ale jeho vydařené střely vždy dokázal skvěle vyrazit brankář soupeře, další možnosti měli ještě Jencek a Bohouš, ale nervózní a zbrklá hra Februáru již vyrovnání nepřinesla.

Nepříliš pohledný zápas tak díky absenci kombinační hry ze strany Februáru nakonec skončil zbytečnou prohrou, která bohužel může velmi důrazně promluvit do situace ohledně záchrany v páté lize.

18. 11. Běchovice

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek – Jencek, Michal, Baltík

Soupeř ve 47. minutě skóroval na 1:0.