FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: FK Víťazný február vs. Spoje Praha 2:3 (1:2)

Šimon — 08. 11. 2013

gojko-smallFebruár nastupoval do utkání se týmem Spoje Praha s vědomím, že musí nutně bodovat, což se možná projevilo na zbytečné nervozitě a chaosu v úvodu utkání, kdy soupeř kolchozníky jednoznačně přehrával. Hned první rychlý útok Spojů skončil bohužel brankou, když Filip nestačil zareagovat na rychlý náběh útočníka soupeře a Gojko byl proti následné střele zcela bezmocný.

Po úvodní brance utkání pokračovala chaotická hra Februáru a šancí na polovině Spojů bylo poskrovnu. Soupeř předčil Február zejména pohybem bez balónu a obrana Telgártských odolávala jen silou vůle. I když Gojko v brance Februáru sebou mrskal, co mu síly stačily, další pohromě zabránit nedokázal. Druhá branka padla po špatně načasovaném střídání, kdy se náhle obrana kolchozníků ocitla v oslabení a soupeř druhou vydařenou střelou zvýšil své vedení.

Teprve po druhé brance se Február trochu probudil a začal ohrožovat i branku Spojů. Několik slibných útoků však skončilo na příliš složitém řešení finální fáze a většina střel Februáru byla zblokována. K závěru poločasu se naštěstí ujal důraz Jencka s Michalem a druhý jmenovaný chytrou střelou na přední tyč dal Februáru naději do druhé půle.

Druhý poločas začal pro červenožluré naprosto tragicky. Šimonův křižný pas vzduchem hned po rozehrávce byl příliš krátký, balón se bohužel dostal rychle k nejlepšímu hráči soupeře a ten po rychlé kličce a prudké střele poslal Spoje opět do dvoubrankového vedení. Február naštěstí pokračoval ve zlepšené hře z konce poločasu a svým důrazem si postupně začal na hřišti vytvářet převahu.

Po několika šancích se ujalo Cajdovo vysunutí rychlíka Jencka, který přesnou a tvrdou střelou na přední tyč opět vzbudil naděje na bodový zisk – 2:3. Február očividně ožil, soupeři lehce docházely síly a tak se zbytek utkání odehrával víceméně na soupeřově polovině. Kolchozníci maximálně zjednodušili hru a rychlou kombinací se dostávali do šancí. Obrovské příležitosti měl Šimon – nejprve po rohu jen těsně minul a po Filipově přiťuknití rozvlnil z bezprostřední blízkosti jen boční síť. Samotni před brankářem se ocitli Filip, dvakrát po sobě Bohouš, dále stříleli Cajda a Michal, ale gól Februáru nebyl souzen. V závěrečné minutě se k nebezpečné střele dostal Šimon a pak zejména dvakrát Michal, ale jeho téměř gólovou střelu dokázal brankář Spojů bohužel vytěsnit.

I přes vynikající výkon ve druhém poločase bohužel Február nakonec padl nejtěsnějším rozdílem 2:3 a může tak litovat nesoustředěnosti z kraje zápasu a zejména při dvou obdržených brankách v prvním poločase. Nicméně stále má Február vše ve svých rukou a doufejme, že v posledních dvou zápasech sezóny potvrdí svou zlepšenou formu z posledních týdnů.

5. 11. 2013 Mikulova

Sestava: Gojko – Bohouš, Šimon, Cajda, Michal – Jencek, Filip

Góly: 25. Michal (Jencek), 44. Jencek (Cajda)

Soupeř vstřelil branky ve 2., 18. a 31. minutě.