FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: FK Víťazný február vs. Tamu Pua 4:4 (1:4)

Šimon — 09. 07. 2015

V případě výhry v 9. kole by byl Február stále v reálné hře o postup a možná uvědomění si tohoto úspěchu v prvním poločase svazovalo družstevníkum nohy. V úvodu zápasu se brankářských rukavic chopil Bohouš, neboť Jansič měl lehké zpoždění, ale prvnímu gólu přes všechnu snahu zabránit nedokázal. V prvním poločase zmatená obrana Februáru pustila zcela osamoceného útočníka Tamu Pua před Bohouše, jehož skok pod nohy střílejícího hráče přišel pozdě a v 5. minutě to bylo 0:1.

Február se snažil brzy odpovědět, ideální příležitost k tomu měl po Baltazarově přihrávce Šimon, ale místo střely volil přihrávku do prázdné branky Pavlovi, která se mu však nepovedla a balón skončil v zámezí. Bohužel soupeř trestal každé zaváhání a po narážečce se opět dostal do výhodné pozice, z které prostřelil již chytajícího Jansiče. Február se opět snažil, směrem dopředu to nebylo tak špatné, ale ani Pavel, ani Baltazar de Zebrin nedokázali své střely přesně umístit.

Ke konci poločasu se nejdříve po nepřesné Jansičově rozehrávce trefil soupeř s velkým štěstím potřetí a hned vzápětí se nechal Šimon snadno obejít u postranní čáry a samostatný nájezd útočníka Tamu Pua skončil dalším gólem. Hrozivé skóre 0:4 dokázal po Baltazarově přihrávce naštěstí přesnou střelou do šibenice korigovat Bohouš, ale poločasové skóre 1:4 nevěstilo nic dobrého.

Ve druhém poločase se však začaly dít nevídané věci. Február postupně přebral otěže nad vývojem utkání a z jasné záležitosti se stalo drama. Rolníci začali napadat rozehrávku soupeře a šancí začalo přibývat. Nejprve se mohl prosadit Bohouš a Šimon, ale nakonec vše po Baltazarově přihrávce prostřelil dobře si naběhnuvší Michal. Soupeř znervózněl a Február vycítil šanci. S přibývajícími minutami rostl výkon zejména Baltazara, který se dokázal v rozmezí dvou minut individuálně prosadit přes polovinu hřiště a dvěma přesnými střelami vyrovnal účet se soupeřem.

Po vyrovnávacím gólu neměl Baltazar dost a mohl přidat i vítězný gól, ale dvakrát tváří v tvář gólmanovi bohužel selhal. Soupeř byl naopak čím dál nervóznější a zvláště jeden z hráčů situaci neunesl a svými karetně nepochopitelně nepotrestanými zákroky hrubě a nesportovně fauloval družstevníky. Nejprve se prošel po Bohoušově zádech, posléze loktem zkontroloval Pavlovu čelist, vše před zraky zmateného rozhodčího, který duchem nebyl příliš přítomen.

V závěru zápasu již branka nepadla, důležitější bylo, že se nikdo nezranil. Vzhledem k vývoji utkání a obratu z 0:4 na 4:4 je mužstvo třeba pochválit za bojovnost a vůli. Bohužel k úplnému obratu v zápase chyběl opravdu jen krůček.

27. května 2015 Hanspaulka

Sestava: Jansič (Bohouš) – Šimon, Baltazar, Bohouš – Dědek, Michal, Pavel

Góly: 29. Bohouš (Baltazar), 41. Michal (Baltazar), 49. Baltazar (Šimon), 51. Baltazar

Soupeř skóroval v 5., 9., 28. a 29. min.