FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: VF – JUVENTUS PIVUS 2:2 (0:2)

Šimon — 24. 10. 2004

● První zaváhání po sedmi kolech! ● Po devíti minutách 0:2! ● Famózní druhý poločas! ● Láďova neprůstřelnost se zastavila na 134 minutách! ● Bouřka a únavový syndrom? Honza: „Trochu jsem hořel…“ ● Kváša: „Příště už opravdu nepřijdu!“ ● Peprmintová oslava na Pražačce ● Dojezd v Merendě… ●

Důležitý zápas o postup nezačal Február vůbec dobře. Na výtečné umělé trávě Pražačky působili telgártští v obraně značně chaoticky a soupeř se dostával k nebezpečnému zakončení. Již v 9. minutě byl stav po poněkud slátaných, ale zasloužených gólech Pivusu již 0:2 a schylovalo se k nejhoršímu. Soupeř navíc v rychlém sledu nastřelil tyč, několikrát prověřil Láďu a nebezpečně střílel z volných přímých kopů.

Teprve po čtvrthodině se Február oklepal, zformoval obrané řady a vrátil se ke své kombinační hře, která ho šlechtila po celou dosavadní saisonu. Do šancí se dostával zejména úniky po křídlech, kde svou rychlostí převyšoval svého soupeře. Nejprve měl gól na kopačce Šimon, když ho na hranici pokutového území našel nádhernou křižnou přihrávkou Kváša, leč střela skončila jen v boční síti. Poté se do tří vyložených šancí dostal Kváša, ale ani tváří v tvář brankáři nedokázal rozvlnit síť Pivusu. Další kombinační akce skončila nebezpečnou Pavlovou hlavičkou, která se však mezi tyče také nevešla. Poslední velkou příležitost prvního poločasu měl na noze opět Šimon, ale jeho dalekonosná střela skončila jen na pravé tyči branky zmateného soupeře.

Ve druhém poločase existovalo na hřišti již jen jedno družstvo – Víťazný Február. Od prvního písknutí se partyzáni snažili o brzké vyrovnání, což se již ve 38. minutě podařilo. Nejprve si špatně postavenou zeď vychutnal Kváša a svým precizním gólem z přímáku zesměšnil brankáře Pivusu. O vyrovnání se vzápětí postaral po Šimonově přiťuknutí Bohouš, jeho angličan levačkou z křídla se dal jen těžko chytat.

Zbývalo dlouhých 22 minut, šancí bylo nepočítaně, ale střely Februáru mířily buď mimo či do brankáře…Pivus si za celý druhý poločas vypracoval pouze dvě ne příliš nebezpečné hlavičky, a tak se zbytek zápasu odehrával na polovině značně pomalejšího soupeře. Bohužel ale ani jedna z nebezpečných střel – několikrát střílel Šimon, Bohouš a Kváša - si cestu do branky nenašla a tak utkání (vzhledem k průběhu zápasu) skončilo přijatelnou remízou pro obě strany.

Komentář rozhodčího: Celkem nezáživné utkání bez zbytečných faulů. Ve 2. půli byli jednoznačně lepší hráči Februáru. Nej. hráči Bohuslav – Babický (JP).

24.10. Pražačka

Sestava: Láďa - Bohouš, Pavel, Šimon, Honza – Kváša, Robin

Goals: Kváša, Bohouš (Šimon)