FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: VF vs. Koza znezaneřáděná 11:4 (7:2)

Šimon — 06. 06. 2006

· Umělá tráva robotníky nepřekvapila · Február si v Modřanech otevřel soukromou střelnici · Čtyři zbytečně inkasované branky! · Telgárt nastoupil k zápasu se dvěma pětkami · Milan zase řádil! · Kváša kličky nezapomněl · Místo Bohouše uhýbal Pavel · Lukáš mířil raději do tyčí · V noblesní restauraci Sázava tekly rum a zelená proudem! · Kdo zastaví Február? ·

Přestože byli robotníci z Telgártu z kraje zápasu trochu zaskočeni nečekanou umělou trávou zrekonstruované Angelovky, jejich obavy z „nevhodného obutí“ (většina hráčů měla lisovky) se nenaplnily a tak mohl začít útočný červeno- žlutý koncert v plné parádě. Po celý zápas střídal Február dvě kompletní pětky (viz sestava) a měl tím pádem nad soupeřem značnou fyzickou převahu.

Do zápasu vlétla první pětka zastoupená Bohoušem, Pavlem, Kosťou, Lukym a Milanem jako vítr a již po několika sekundách lovil brankář soupeře ze sítě první Lukášův gól. Po chvilce vstřelil svůj první gól Milan a soupeř byl rázem na kolenou. Druhá pětka ve složení Šimon, Kváša, Bouřka, Baltík a Robin nejprve po krásné akci zvýšila Baltíkem na 3:0 a když se za chvíli trefil do branky Šimon, bylo o vítězi utkání rozhodnuto.

Soupeř se sice snažil alespoň výsledek korigovat, což se mu zejména při střídání druhé pětky dvakrát do poločasu podařilo (Kvášova klička na vápně byla opravdu zbytečná), ale kromě sedmi gólů, které dostal brankář Kozy v první půli, mohl minimálně dalších pět dostat. Smolařem byl zejména Robin, který po dvou přihrávkách od Baltíka před prázdnou kasu ani jednou nedokázal rozjásat téměř zaplněné ochozy. Naopak v první pětce mohl přidat ke svému gólu z první minuty několik branek Luky, ale mířil spíše do tyčí či těsně vedle. Poločas tak skončil jen 7:2.

Ve druhé půli převaha Februáru gradovala, ale zbrklost v koncovce nedovolila více jak čtyři další góly. Naopak soupeř díky jedné hrubce v obraně vstřelil svůj třetí gól a poté i náhodnou střelou čtvrtý, ale to bylo z jeho strany vše. Zřejmě nejhezčí gól druhého poločasu padl po Bouřkově vysunutí Šimona a jeho následné přihrávce na zcela volného Robina, před kterým zbyla již jen prázdná branka. Konečné skóre se zastavilo na poměru 11:4, lepší bilanci si odnesla pětka vedená Bohoušem – jejich příspěvek do zápasu byl v poměru 7:1. Druhá pětka doplatila na tři hrubé chyby v obraně a tak ve svém minizápase zvítězila jen 4:3. Výborně toho dne zahrál zejména bojovník Baltík, přesnými přihrávkami se blýsknul Bouřka a v neposlední řadě je třeba vzpomenout kanonýra Milana, který si připsal svůj druhý letošní hattrick.

Zápas to byl pro Február pochopitelně vydařený, několik chyb v obraně však bylo úplně zbytečných, což se samozřejmě neopomnělo náležitě prodiskutovat v úchvatné blízké sídlištní špeluňce s poetickým názvem Sázava…

6.6. Angelova

Sestava: Jansič – Bohouš, Pavel, Kosťa – Luky, Milan / Šimon, Kváša, Bouřka – Baltík, Robin

Góly: Milan (Pavel), Milan (Luky, Kosťa), Milan (Luky), Luky (Pavel), Luky (Milan), Kosťa (Milan, Bohouš), Bohouš (Milan, Kosťa), Baltík (Robin, Kváša), Baltík (Bouřka, Šimon), Robin (Šimon, Bouřka), Šimon (Kváša, Robin)