FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: VF vs. VŠSK MFF UK C 2:5 (0:3)

Šimon — 03. 11. 2006

· Tragédie na Děkance… · Totální propadák obrany · Zlepšení ve druhém poločase body nepřineslo · Cajda fauly nepíská! · Kapitán Curacao opět zasahoval · Živí se Kosťa polykáním půllitrů? · Jansičovi nová souprava štěstí nepřinesla… ·

Ani druhý letošní zápas na umělé trávě Děkanky Februáru příliš radosti nepřinesl. Víc jak pět gólů obrdžela obrana Telgártu naposled přesně před rokem, když na Císařské louce podlehl Február SK Eletu 1:6… Bohužel obránci Februáru si nevěděli rady s rychlými narážečkami soupeře a několikrát za zápas tak nechala obrana zcela volné hráče před osamoceným Jansičem.

Jelikož se k zápasu nedostavili delegovaní rozhodčí, ujmul se pískání lazar Cajda a nutno říci, že se mu vedlo přeci jen o trochu lépe, než onehdá legendárnímu Zdendovi Portychovi na věhlasné Litvínovské. Přestože úvod zápasu, jako již tradičně, patřil Februáru, svou mírnou převahu (jako již tradičně) nedokázal využít ke vstřelení úvodního gólu zápasu. Soupeř se rychle otřepal a hned ze své první vážnější akce skóroval. Zcela volný útočník se nezalekl Jansičova bohémovského účesu a uklidil balón zkušeně k tyči. Netrvalo to příliš dlouho a po podobné akci soupeř opět trestal nedůslednost v obraně červenožlutých – 0:2. Poté se Február přeci jen trochu zvednul a snažil se vstřelit kontaktní gól, žel několik slibných střel skončilo buď na tyčích, mimo či v náručí gólmana. Největší příležitosti měli hlavně hlavičkující Kosťa a také Bohouš, ale ke vstřelení branky jim chyběla především přesnost. V závěru poločasu udeřil soupeř potřetí a to ještě několik dalších nebezpečných střel zneškodnil včasným vyběhnutím Jansič.

Ve druhém poločase neměl Február již co ztratit a tak se vší silou vrhnul do útoku. Soupeř trochu odešel fyzicky a tak se hrálo převážně na polovině VŠSK. Jakmile však Bohouš přesnou ranou snížil na 1:3, hned z rozehrávky dokázal soupeř odpovědět a přes zcela zkoprnělou stojící obranu v pohodě zvýšil na 4:1. (Těsně předtím křičel Jéňa, že už soupeř nemůže a že už jenom stojej jak solný sloupy…) Přesto se Február dále snažil alespoň o snížení výsledku, což se mu i díky Kosťově průniku a Lukyho dorážce povedlo, ale VŠSK nedopustil žádné drama a brzy opět zvýšil na konečných 5:2. K závěru měl na kopačce po individuální akci gól Šimon a zejména Bouřka, ale ani jeho přesný volej neskončil brankou.

I když si ve druhé půli dokázali rolníci z úpatí Kralovi hole vytvořit trvalejší tlak a pokoušeli se o kombinační fotbal, tak soupeř dokázal vždy rázně odpovědět a zejména dosti lehce přecházel přes tentokráte nevídaně pomalé obránce Telgártu. Výsledek 2:5 byl možná ještě příliš milostivý…

30. 10. Děkanka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel,Honza, Bouřka – Kosťa, Robin, Milan, Luky

Góly: Bohouš (Šimon),Luky (Kosťa)