FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

9. kolo: Víťazný február vs Ak Pavana 1:6 (0:2)

Šimon — 11. 11. 2015

Do zápasu vstupoval Február s vědomím, že jedině bodový zisk ho zanechá v naději na záchranu v páté výkonnostní skupině Hanspaulky. Od začátku červenožlutí poctivě přistupovali k pohybově i kombinačně zdatným hráčům Pavany a trpělivě čekali na svoji šanci v útoku. Obrana v prvních chvílích fungovala skvěle a družstevníci se postupně dostávali i k nebezpečnému zakončení. S první ostrou střelu přišel Jencek, jeho dobře umístěné ráně k tyči ještě pomáhal gólmanovi stínící Šimon, leč brankář Pavany předvedl skvělý zákrok a bylo jasné, že s tímto čapájevem to nebude mít Február vůbec jednoduché.

Následoval Cajdou výtečně zahraný rohový kop, na který si naběhnul Šimon a levačkou zprudka zamířil do branky Pavany, žel gólman byl brzo na zemi a balón stihnul vyrazit. Po dalším Cajdově rohu pálil tentokrát Šimon pravačkou, ale branku jen těsně minul. Nápor Februáru vyvrcholil Cajdovou individuální akcí, kdy těsně za hranicí vápna přesně vystřelil k levé tyči, a málem již slavil branku, ale gólman Pavany balón pět vyrazil a Február se tak úvodního gólu nedočkal.

Jak snadno se dají vstřelit góly bez zbytečné námahy ukázali hráči Pavany Februáru hned vzápětí. Ondrovi se před vápnem Februáru balón otřel o ruku, kdosi zvolal: „Ruka!“, červenožlutí přestali na chvilku hrát a soupeř doklepával do prázdné branky – 0:1. Za chvilku Pavana přečíslila obranu, vypracovala si střeleckou pozici a nepříliš umístěná střela si našla podruhé cestu do Jirkovy branky – 0:2.

V závěru poločasu šancí ubylo, soupeř hrál dobře kombinačně, Február se spoléhal na breaky. Před gólmana Pavany se nejprve probojoval Petr, ale s jeho střelou si brankář věděl rady, stejně tak jako s Ondrovou střelou, který postupoval na branku Pavany z pravého boku. Ke konci poločasu se dvěma zákroky blýsknul Jansič, a zvláště ten druhý, kdy vykopával střelu z bezprostřední blízkosti zachránil Február od třetí inkasované branky.

Druhý poločas začal pro červenožluté výtečně. Opět Cajdou skvěle zahraný rohový kop na Jencka, který trochu se štěstím přenechává Šimonovi a ten svoji levačkou vymetl pavučinky z pravé šibenice – 1:2. Soupeř je lehce nalomen, Február se tlačí za vyrovnáním, ale přicházejí dva naprosto neočekávané okamžiky a je hned po zápase.

Nejprve Ondra v lehké tísni odkopává balón směrem na Jansičovu bránu, žel Jirkovi balón propadává mezi rukama a pumlíč pomalu skáče do branky. Február je otřesen, soupeř vzápětí zahrává rohový kop, který Šimon lehkou tečí umísťuje do Jirkova protipohybu a přímo do vlastní branky.

Za stavu 1:4 se Február alespoň snaží hrát fotbal a vypracovat si nějakou šanci, příliš se mu to ale nedaří a většina útoků končí již špatnou první přihrávkou na útočníky anebo se nadějné situace, kdy jdou kolchozníci v přečíslení 3 na 2 mění v parodii na rychlý protiútok a většina balónů končí v zámezí. Přesto se Február snaží, zároveň však otevírá obranu a soupeř se po dvou chybných rozehrávkách nadějných útoků Februáru snadno po odebrání míče dostává před Jansičovu branku. Podél vyběhnuvšího Jirky útočníci Pavany snadno skórují a utkání tak končí hrozivým skóre 1:6.

10. listopadu 2015 Meteor

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Wydle, Ondra – Jencek, Petr

Gól: 35. Šimon (Jencek)

Soupeř skóroval v 10., 15., 40. (OG), 45. (OG), 47. a 50. minutě.